Legálně se dostat k moci a pak... Na debatě k uprchlíkům padala vážná slova, která se Sobotkovi a Babišovi líbit nebudou

18.09.2015 8:32

REPORTÁŽ „Naši špičkoví politici jsou buď na imigraci zainteresovaní, nebo zešíleli. Máme jednu z nejslabších vlád v Evropě,“ obouvalo se do české politické reprezentace vedení Bloku proti islámu a Úsvitu – Národní koalice. Velmi tvrdá prohlášení na adresu české vlády se ozývala ve čtvrtek 17. září v kulturním domě K-Trio v Ostravě-Hrabůvce při veřejné debatě o imigraci.

Legálně se dostat k moci a pak... Na debatě k uprchlíkům padala vážná slova, která se Sobotkovi a Babišovi líbit nebudou
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Hosté besedy o imigraci v Ostravě. (Miroslav Lidinský (Úsvit - Národní koalice), Martin Konvička (Blok proti islámu), moderátor Petr Hampl

Do posledního místečka zaplněný sál dával potleskem většinou najevo, že s ostrými řečníky souhlasí, i když ti si ve svých prohlášeních nebrali vůbec servítky. Na otázky veřejnosti především odpovídali předseda Bloku proti islámu, vědec-entomolog Martin Konvička a předseda Úsvitu – Národní koalice, veterán z Afghánistánu Miroslav Lidinský. Diskutovat ale nepřišli jen sympatizanti obou radikálních uskupení, a tak politici z nevládních stran museli také odpovídat na dotazy, které někdy kritizovaly jejich současné aktivity.

Zkušený voják má strach o českou demokracii

Jako první dostal slovo od moderátora akce, pražského sociologa Petra Hampla, válečný hrdina Lidinský, který vysvětlil, proč se vůbec zúčastňuje podobných debat. „Sám jsem se přesvědčil v Afghánistánu, co radikální islám dokáže, jak umí být krutý. A protože jsem jako voják přísahal, že budu bránit bezpečí naší země, nedopustím, aby nám někdo diktoval, jaké hodnoty máme ctít, jak se máme chovat a pak nám postupně přebral moc ve státě. My potřebujeme novou, funkční vládu,“ prohlásil předseda Úsvitu.

Svoje důvody k nesmlouvavému postoji vůči islámu pak vysvětlil i hlavní organizátor akce Martin Konvička, který uvedl, že už delší dobu pozoroval plánovanou rozpínavost muslimů, což mu například potvrdily i některé české ženy, jež konvertovaly k islámu. Nyní se podle něj z toho stala regulérní invaze.

Konvička: „Je třeba se dostat k moci“

„Když jsem začal zveřejňovat svoje názory a petice na našem internetovém portálu, souhlasilo s nimi už zpočátku asi 160 tisíc čtenářů. Počet našich příznivců se postupně vyšplhal až na 200 tisíc. S našimi vládními elitami to ale vůbec nehnulo. Pokud nám budou vládnout stejní lidé, tak to u nás nakonec dopadne s počty muslimů jako v Británii či Libanonu. Proto jsem se rozhodl s tím něco udělat. Je třeba se dostat legálně k moci a změnit tuto nepříznivou situaci. Bez vás lidí ale my nezmůžeme nic, “ zdůraznil naprosto bez obalu radikální vědec.

Babiš chce čerpat jen dotace a Sobotka se prý chová jako žáček

Hlavním tématem diskuze se posléze stala uprchlická krize a pasivita české vlády, kterou označil předseda Bloku proti islámu za naprosto nefunkční. „Babišovo ANO postavilo svou politiku na čerpání evropských dotací, a proto si to nechtějí s EU moc rozházet. ČSSD jsou díky své sociálnědemokratické internacionále solidární s Bruselem a nechtějí ze svých pozic, které si „poctivě“ vyseděli. A v KDU-ČSL asi úplně zešíleli, když jejich předseda dokonce řekl, že by uvítal nějaké muslimy v politice,“ nechal se dále slyšet Martin Konvička.

Jeho názor podpořil i spíkr besedy, sociolog Petr Hampl. Uvedl, že se i z odborného hlediska zajímá o zvláštní situaci, která má nyní panovat v České republice, kdy vedoucí společenská vrstva přestane chránit své lidi a ti je nakonec proto svrhnou.

Na otázku z fóra, co si předseda BPI myslí o nejnovější informaci, podle které měl premiér Sobotka na tlak z Bruselu souhlasit s přijetím 7500 tisíc uprchlíků, Martin Konvička odpověděl: „My ty kvóty nejprve veřejně odmítneme a potom se dobrovolně o ty uprchlíky přihlásíme. Premiér Sobotka se chová jako žáček ze třetí třídy. Ve vládě nemá co dělat.“

Lidinský: Mezi utečenci jsou i radikálové z Islámského státu

Poslanec Parlamentu ČR za hnutí Úsvit – Národní koalice Karel Fiedler, který také během čtvrtečního večera vstoupil do diskuze, šokoval svou nezvyklou informací přítomnou veřejnost. „Nesrin Abdullahová, náčelnice kurdských ženských milicí, bojovnice proti Islámskému státu, objevila data o osobách, které by se měly v Evropě infiltrovat do společnosti a potom páchat sebevražedné atentáty. Hodně mne překvapilo, že ani premiér, ani lidé z Ministerstva vnitra nebo obrany neměli o tyto informace sami o sobě zájem, dokud jsem se do toho nevložil. Teprve potom začali s Nesrin komunikovat. Ve Francii kurdskou bojovnici přijal samotný prezident Hollande,“ konstatoval Fiedler. „Ta odvážná žena mluvila o IS vždy jako o islámských zrůdách, protože sama viděla fůru zvěrstev, jež napáchaly, a sama potvrdila, že islám není náboženství, ale ideologie,“ ještě dodal.

Lidinský: Tajné služby potvrdily přítomnost nebezpečných agentů

Nepříjemnou skutečnost o nebezpečných agentech potvrdil i bývalý profesionální voják a bezpečnostní instruktor Miroslav Lidinský. „Že takoví lidé se už dostali do Srbska, potvrdily tajné služby. Když Francouzi likvidovali teroristy, kteří útočili v redakci Charlie Hebdo, museli nasadit 40 tisíc policistů. Dovedete si představit, co by se stalo, kdyby se tito lidé z utečeneckých vln spojili?“ oslovil obecenstvo válečný veterán. „V České republice i jiných zemích by došlo k bezpečnostnímu kolapsu,“ upřesnil Lidinský.

Zaměstnanci ministerstva lidem lžou

Slova o nedůvěře vládě, která na utečeneckou krizi údajně nedostatečně reaguje, se nesla celou, téměř tříhodinovou besedou. Poslanec Fiedler obvinil dokonce zaměstnance Ministerstva vnitra ze lži. „Na schůzce s občany ministerští úředníci tvrdili, že okolo detenčního tábora, který vznikl ve Vyšních Lhotách nedaleko Frýdku-Místku, vzniknou dva nepropustné ploty a bezpečnost bude zajišťovat dohromady více než stovka policistů se zaměstnanci bezpečnostních agentur a že ke kontaktu s lidmi z obce prakticky nedojde. Proč nám lžou, všechny sliby se nesplnily, a především ty běžence musí podle dublinské dohody po 6 týdnech propustit,“ zlobil se poslanec.

Havlová varovala před zdravotními riziky

„Ti lidé mají často velmi vážné pohlavní nemoci, dále tuberkulózu a i další choroby,“ doplnila svého stranického kolegu další poslankyně Parlamentu ČR za Úsvit – Národní koalici Olga Havlová. Ta se také velmi podivovala, proč Ministerstvo zemědělství a také jiné státní instituce nepostihují české muslimy za tzv. halal porážky, kdy se zvířata specifickým způsobem podřežou a pomalu vykrvácejí.

Autor reportáže Jan Štěpán
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Parlamentní Listy

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…