Lejno na botě autorky Harryho Pottera: Ukazovala, jaká je Donald Trump zrůda, a sama z toho má ostudu

31.07.2017 11:44

Umělci se často nechávají unášet svými emocemi, aniž by se ohlíželi na realitu. A to zejména, když se jedná o politiky, se kterými se názorově neshodnou. Naposledy to předvedla známá britská spisovatelka a autorka série fantasy románů o Harrym Potterovi J. K. Rowlingová.

Lejno na botě autorky Harryho Pottera: Ukazovala, jaká je Donald Trump zrůda, a sama z toho má ostudu
Foto: Facebook D. Trump
Popisek: Donald Trump

Americký prezident Donald Trump budí emoce nejenom ve Spojených státech, ale prakticky po celém světě. Především v řadách herců, zpěváků či spisovatelů příliš velké zastání skutečně nenachází. Bylo tomu tak před volbami, kdy celá řada herců avizovala, že v případě jeho vítězství opustí Spojené státy. A stejně tak tomu je po volbách, kdy palba na amerického prezidenta ani po půl roce v Bílém domě neustává, ale naopak spíše ještě zesiluje.

Často přitom stačí k jeho démonizaci skutečně jakákoli záminka. Lhostejno, jestli odpovídá realitě. Kolotoč nenávistných komentářů na adresu Trumpa tak rozpoutala před několika dny Rowlingová poté, co americkému prezidentovi hystericky vyčetla, že záměrně nepodal ruku malému postiženému chlapci. S hochem na vozíku a dalšími „oběťmi Obamacare“ se Trump setkal minulý týden před tiskovou konferenci.

Anketa

Vadí vám, že Babiš uspořádal svou svatbu zrovna na Čapím hnízdě?

hlasovalo: 5921 lidí

Celý text v angličtině najdete ZDE.

Rowlingová ve své lamentaci vycházela z krátkého videa, které kolovalo po sociálních sítích. Trump se zdraví s několika dětmi, ale z krátkého klipu vyplývá, že malého hocha na vozíku záměrně ignoruje a ruku si s ním skutečně nepodává. Později se však ukázalo, že video bylo záměrně sestříhané, aby hlavu Spojených států poškodilo. Bílý dům později publikoval kompletní video, na kterém si Trump s malým Montym normálně potřásá rukou.

Oceňovaná britská spisovatelka se však neobtěžovala s „fádním“ hledáním pravdy a Trumpa po zhlédnutí prvního videa tvrdě odsoudila. Nazvala jej mimo jiné „netvorem narcismu“ a obvinila dále z toho, že stejně přezíravým způsobem se americký prezident chová také k etnickým, náboženským a sexuálním menšinám stejně jako k chudým a ženám. Ačkoli byla autorka Harryho Pottera usvědčena z omylu, doposud se Donaldu Trumpovi veřejně neomluvila.

A to i přesto, že k tomu byla mnohými několikrát vyzvána. „Rowlingová Trumpovi ‚naložila‘ v osmi velmi ostrých tweetech, ale teď se ukázalo, že se mýlila. Proč se neomluví a celé to nesmaže?“ podivoval se například Piers Morgan z Daily Mail. K obdobnému kroku vyzval Rowlingovou i Brian Stelter ze CNN či britský konzervativní aktivista Tim Montgomerie. „Prezidenta se na Twitteru zastala i Montyho matka. „Jestli mohu něco vzkázat paní Rowlingové, tak Donal Trump mého syna nepřehlížel a ruku mu normálně podal.“

Do Trumpa se společně s Rowlingovou pustila i dcera bývalého demokratického prezidenta Billa Clintona Chelsea Clintonová. Ta však na rozdíl od britské spisovatelky svoji chybu přiznala ve svém tweetu, který adresovala zmiňovanému Piersi Morganovi. Byť ani ona vzhledem ke svému negativistickému postoji k Trumpovi se žádnou omluvou nepřišla. „Zdravím tě, Piersi, bohužel jsem neviděla celé video. Svůj tweet jsem už smazala. Prezident tomu klukovi rukou skutečně potřásl.“


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …