Leoš Mareš královsky přispěl Člověku v tísni

03.05.2016 6:26

Snad nejslavnější moderátor v Česku Leoš Mareš se zapojil do projektu „Slavíme velkoryse“ a své čtyřicáté narozeniny využil k tomu, aby pomohl neziskové organizaci Člověk v tísni. Pro tuto organizaci získal od svých spoluobčanů přes milion korun. Člověk v tísni dodává, že stejnou cestou mohou jít všichni ti, kterým nejsou lhostejné lidské osudy.

Leoš Mareš královsky přispěl Člověku v tísni
Foto: clovekvtisni.cz
Popisek: Člověk v tísni - logo

Leoš Mareš se rozhodl své čtyřicáté narozeniny oslavit s Člověkem v tísni. Lidé dostali možnost popřát slavnému moderátorovi ke kulatým narozeninám a při té příležitosti věnovat finanční dar organizaci Člověka v tísni, která jej následně použije na pomoc dětem v Sýrii či Česku nebo Kambodži. Mareš touto cestou získal 1 122 158 korun. Jeho narozeninová sbírka byla ukončena 30. dubna, ačkoli má Leoš Mareš narozeniny už 27. dubna.

Velikost daru, jaký mohli gratulanti poslat, je libovolná. Zpravidla zaslali přání hodně zdraví a štěstí a několik stovek korun k tomu. Jedno přání bylo podepsáno i jménem Andrej Babiš. A přání? „Odváděj řádně daně.“ Není však jisté, zda to byl opravdu ministr financí a miliardář Andrej Babiš, nebo třeba jen nějaký vtipálek.

Oslavenci si mohou vybrat, zda finanční dary gratulantů připadnou skrze Člověka v tísni dětem v Sýrii nebo dětem z českých ghett, ale také dětem z Kambodži, Angoly či našim starším spoluobčanům, kteří většinu svého života prožili ve dvou diktaturách – nacistické  a komunistické – a teď se o své historické zkušenosti mohou podělit s mladší generací.

Za milionový dar poděkovala na sociální síti Twitter i sama organizace.

„Nevíme, co dodat... Leoš Mareš se rozhodl oslavit své čtyřicátiny netradičně a pomocí našeho projektu ‚Slavíme velkoryse‘ se mu podařilo vybrat 1 122 158 Kč – DĚKUJEME! Zkuste to i vy – stačí si založit oslavu na www.slavimevelkoryse.cz a dát o ní vědět kamarádům a známým! #‎slavimevelkoryse.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…