Lepení pytlíků? Vězni dostanou moderní práci. Sami poznáte...

29.08.2016 7:27

Až vám někdo bude telefonicky nabízet služby telefonních operátorů, možná budete hovořit s trestancem. Věznice ve středočeských Vinařicích totiž plánuje vybudování call centra. Informuje server Aktuálně.cz.

Lepení pytlíků? Vězni dostanou moderní práci. Sami poznáte...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Věznice, ilustrační foto

Věznice ve Vinařicích chce umožnit některým z vězňů práci ve vznikajícím call centru. Několik desítek z tamních vězňů bude lidem nabízet služby společnosti T-Mobile, která projekt zastřešuje, a dalších firem. Projekt připravila vězeňská služba ve spolupráci s ministerstvem spravedlnosti a soukromou firmou. Jak ministerstvo, tak i vězeňská služba si pochvalují, že vězni si budou díky zaměstnání vydělávat na svůj pobyt za mřížemi. Jeden odsouzený stojí daňové poplatníky přibližně 40 tisíc korun měsíčně.

Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) otevření telefonního centra vítá hlavně proto, že vězni si navyknou na práci, což jim pomáhá znovu se po odpykání trestu začlenit do společnosti. I podle statistik se ti, kteří najdou práci, méně vracejí zpátky do vězení.

„Mojí snahou proto je, aby pracovali všichni odsouzení, kteří pracovat mohou,“ řekl ministr Pelikán, který pracovní pozice pro vězně hodlá dál rozšiřovat. „Projekt tohoto call centra je dalším krokem, který nám pomůže se k tomuto cíli přiblížit,“ konstatoval ministr.

Ve vinařické věznici si odpykává své tresty zhruba devět set vězňů odsouzených za opakované trestné činy nebo závažné zločiny. Telefonní centrum zaměstná až desetinu z nich.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…