Lepší systém nemáme, tvrdí Höschl. Hnízdil nesouhlasí

06.05.2012 10:13

Psychiatr Cyril Höschl varuje v rozhovoru pro časopis Týden před tím, že se s odbornými názory nezachází s dostatečnou opatrností. Nejen v politice, ale také v soudnictví. Současný systém ale považuje za jediný možný.

Lepší systém nemáme, tvrdí Höschl. Hnízdil nesouhlasí
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Hlasování o důvěře vládě 27. 4. 2012. Pro vládu se vyslovilo 105 poslanců

Höschl dostal od ODS nabídku kandidovat na prezidenta republiky. Tu však odmítl. V rozhovoru říká, že politici by mohli rovnou všechny své soupeře poslat do blázince. Neméně ošemetné je uplatňování psychiatrických pohledů třeba v soudnictví. Ačkoli má k domácímu dění řadu výhrad, lepší systém nemáme k dispozici, míní renomovaný psychiatr.

Je třeba změnit obsah

S tím například nesouhlasí lékař Jan Hnízdil. „Neustále slyšíme od politiků, že chystají reformy. Ale reformy jsou jen změna formy. Je třeba změnit obsah,“ řekl již dříve. Podle Hnízdila je však zásadní, aby každý začal se změnami od vlastního chování.

Nový systém je podle něj třeba stavět od základů znova. Naději nevidí ani ve skupinách, které nyní vedou společenský odpor. „Podívejte se, jak dopadl velký odborový boss Richard Falbr. Taky hlučel v ulicích a teď sedí v Evropském parlamentu. Milan Štěch se prohlučel na šéfa Senátu. David Rath se přes lékařské odbory a komoru prodral na místo hejtmana. Vstoupili do systému, získali peníze, moc, jsou spokojení,“ rozčiluje se lékař Hnízdil.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…