Lepšolidi z pražské kavárny a jejich slušný kašpar se třinácti poradci. Prořízlá blogerka Provazníková předložila mnoho důvodů, proč je Drahoš nevolitelný

19.01.2018 19:14

Blogerka Lucie Provazníková, známá svým prořízlým vyjadřováním, se na svém webu zaměřila na prezidentské volby. „Proč je Drahoš (ne)volitelný,“ rozepsala se tato mladá libertariánka a odpůrkyně levicové politiky.

Lepšolidi z pražské kavárny a jejich slušný kašpar se třinácti poradci. Prořízlá blogerka Provazníková předložila mnoho důvodů, proč je Drahoš nevolitelný
Foto: hns
Popisek: Duel Drahoš versus Zeman, ilustrační koláž

Provazníková se ve svém textu zaměřila na několik okruhů, mimo jiné na zdraví, sjednocování země, vystupování či zkušenosti s politikou. Důležitá pro ni také byla otázka imigrační politiky a „Výzvy vědců“. 

Co se týče zdraví, považuje Provazníková tuto otázku za populistickou propagandu TOPky a jiných antizemanovských „lepšolidů“. „Havel chlastal, hulil, každou chvíli byl v nemocnici a nikomu to nevadilo. A najednou je zdravotní stav znovu kandidujícího prezidenta tak přitěžující okolností? Nehledě na to, že je to spekulace politických odpůrců. Zdraví z nikoho dobrého prezidenta nevyrobí,“ poznamenala Provazníková.

Když se pak Provazníková zaměřila na sjednocování, zeptala se, jak by kdo chtěl sjednotit libertariána s komunistou či podnikajícího miliardáře se zaměstnancem s podprůměrným platem. „Žádné ‚sjednocování‘ společnosti už z principu není možné a je to tak přirozené: každá skupina obyvatel má odlišné zájmy. Sjednocování je prázdný manipulativní pojem pražské kavárny, lepšolidů a médií. Sjednocená společnost je prázdný, utopistický (téměř komunistický!) pojem, který se stal módním... Prezident (ani nikdo jiný) nikoho sjednocovat nemá – ani nemůže,“ podotkla Provazníková, pro niž Drahoš lepší volbou dle jejích slov není.  

„Jednak proto, že nemám žádný komplex a nepotřebuji si svoji inteligenci dokazovat (na to mám papír z Mensy, diplomy atd.), jednak proto, že Zemanovi může být připsáno plno (i nelichotivých) adjektiv, ale nevzdělaný či hloupý mezi ně rozhodně nepatří,“ zmínila Provazníková.

CELÝ BLOG ZDE

Podotkla také to, že se domnívá, že ve chvíli, kdy se Evropa nevyvíjí dobrým směrem, je třeba silných osobností s názory a nikoliv slušní kašpaři se 13 poradci. „Německo má Makrelu s názorem, Francie má Makaróna s názorem, Maďarsko má premiéra s názorem, Rakousko má prezidenta, co chce, aby i rakouské ženy v rámci solidarity nosily hadru na hlavě, plus premiéra s názorem. A Drahoš? No, víte, jak to je. Když nikomu nevadíte a chcete se zavděčit co možná nejvíce lidem, nakonec to poserete na všechny strany,“ řekla bez skrupulí Provazníková, jíž vadí i to, že Drahoš nemá zkušenosti s politikou. 

Závěrem se pak Provazníková zaměřila na imigrační politiku a na „Výzvu vědců“. „Problém má dvě části. Migraci a islám. Kdo s vámi hovoří o migraci a nezmíní islám, nehraje s vámi fér hru. Ty dvě věci spolu totiž velmi úzce souvisí. A zde je problém. Tohle Drahoš buď nechápe, anebo kvůli svým vítačským podporovatelům chápat nechce. Já si myslím, že obojí,“ řekla Provazníková. Následně i zmínila, co jí na „Výzvě vědců“ vadí.

„Je to projev povýšenosti těch, kteří si o sobě na základě titulů a velmi úzké oborové specializace myslí, že jejich názor a slovo má větší váhu než slovo kohokoli jiného – a to i v záležitostech, kterým nemusí rozumět o nic víc než vy nebo já. A ať už mají podepisovatelé názor na imigraci jakýkoli a titulů ve svém oboru(!) kolik chcou, jedno je z těch canců jasné: podstatu islámu – a tedy podstatu imigrační hrozby – vůbec nepochopili,“ uvedla skutečnost, že podepsání „Výzvy vědců“ je podle jejích slov výkřikem neinformovaných, tupých mozků, které chtějí jen vypadat humánně a lepšolidně.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …