Lessy byl jenom figurka. Jak z jiné planety, říká Vidím z ODS

30.08.2012 8:12

Člověk z jiné planety a pouhá figurka, která byla snadno ovladatelná jinými. Tak popisuje odvolaného prezidenta policie předseda výboru pro obranu Poslanecké sněmovny Jan Vidím (ODS) v rozhovoru pro Mladou frontu Dnes.

Lessy byl jenom figurka. Jak z jiné planety, říká Vidím z ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Vidím

Podle něj by byl schopným okresním ředitelem, na funkci prezidenta celé policie ale ani zdaleka nestačil. Stával se čím dál častěji pouhou figurou v rukou svého náměstka Osvalda, míní Vidím. Uvádí, že nikdy nebyl schopen na jednáních ve sněmovně konkrétně odpovídat na položené otázky, z čehož vznikla nejedna absurdní situace.

Co je podle Vidíma dalším proviněním, je ztráta Lessyho loajálnosti vůči Kubicemu. „Lessy možná zapomněl, že Kubice je jeho šéfem a že on – nikoliv Lessy – je vládě zodpovědný za vnitřní bezpečnost země,“ kritizuje ho.

Vidím podle svých slov věří, že Lessy bude po právu odsouzen. Obává se však mediální smršti, která zřejmě bude následovat, v níž bude Lessy vykreslován jako ten nejlepší šéf policie, který se zasloužil o vyšetřování korupce u několika politiků. Vidím však jeho zásluhy popírá. „Policie by ty případy otevřela i bez Lessyho. On ani jiný šéf policie, který přijde po něm, nemá na vyšetřování konkrétních případů žádný vliv,“ tvrdí.

Lessy se rád ukazoval na obrazovkách

Podobně odsuzuje i postoj opozice, která proti Lessyho odvolání protestuje a varuje, že jde na ruku vládě, jež se bojí vyšetřování dalších korupčních kauz, v nichž mohou být namočeni i politici slavných jmen. „Je to hloupost,“ odmítl tyto spekulace a dodal, že ani nemá cenu se jimi dále zabývat.

Lessymu dále vyčítá, že svůj post už dávno neopustil. Podle něj bylo od začátku jasné, že mezi ním a ministrem nastanou dříve či později rozpory. „Jenže pan Lessy si podle všeho zamiloval svou tvář na televizních obrazovkách,“ myslí si Vidím.

Nového šéfa policie hodnotí na základě jeho pověsti šikovného manažera zatím kladně. Ale je mu prý jasné, že ani na něm nenechají média nit suchou – především kvůli tomu, že jej přivedl bývalý ministr Langer.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…