Lessy káže šéfům policie: Odevzdejte Audi, přeberte Superby

04.03.2011 8:25

Policejní prezident Petr Lessy úřaduje. A úřaduje úsporně. Nově vyzval policejní šéfy, aby přesedli z luxusních limuzín Audi A8 do skromnějších vozů Škoda Superb.

Lessy káže šéfům policie: Odevzdejte Audi, přeberte Superby

"Je třeba dbát na efektivní využívání služebních automobilů a změna směřující ke zlevnění provozu poběhne i u policejního prezidenta," píše se podle deníku Právo v Lessyho rozhodnutí.

Manažerské limuzíny jsou náročné na provoz a mají vysokou spotřebu, což je v době, kdy je u policie každá kapka benzinu vzácná, nežádoucí. "Nejvyšší důstojníci policie tak od dubna budou mít stejně jako šéfové jednotlivých krajských ředitelství a celorepublikových útvarů nařízené využívání vozů Škoda Superb, ostatní funkcionáři pak octavií," řekla Lessyho mluvčí Pavla Kopecká.

Využijí se jen vozidla, které už má policie k dispozici, nové se nakupovat nebudou. Audi ve sboru zůstanou, jen se využijí k jinému účelu. Budou je používat specializované útvary jako například policejní ochránci pro převoz zahraničních státníků.

Čtěte:

Lessy představí svou koncepci. Petice proti Johnovi se rozjíždí

Policisté meloucháři? Tak to ne, varuje John

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…