Letouny některých evropských přepravců se budou vyhýbat Ukrajině

17.07.2014 20:51

Po dnešním údajném sestřelení malajsijského letounu s 295 lidmi na palubě na východě Ukrajiny některé letecké společnosti oznámily, že se budou ukrajinskému vzdušnému prostoru vyhýbat. Opatření ohlásila například německá Lufthansa či ruské společnosti Aeroflot a Transaero. České aerolinie hledají náhradní koridory pro dva spoje, které mají kolem půlnoci odletět do Taškentu a do Rostova na Donu; pokud se to nezdaří, ČSA lety zruší.

Letouny některých evropských přepravců se budou vyhýbat Ukrajině
Foto: repro internet, tan
Popisek: Zahraniční servery zaplnily zprávy o sestřelném letadlu

Lufthansa mění trasy svých linek do Asie a její stroje budou Ukrajinu oblétávat, řekl podle agentury DPA mluvčí společnosti. Zatím se to týká čtyř letounů. Vzdušný prostor nad oblastí, kde se dnes boeing zřítil, přitom podle něj nebyl uzavřen.

Ukrajinskému vzdušnému prostoru se napříště chtějí vyhýbat také turecké aerolinky a podobný krok doporučila leteckým společnostem Paříž.

České aerolinie zatím v souvislosti s pádem malajsijského letadla na Ukrajině žádné své lety neruší. Mluvčí ČSA Daniel Šabík ČTK řekl, že okolo půlnoci mají letět dvě letadla, do Taškentu a do Rostova na Donu, u kterých se Řízení letového provozu snaží zajistit alternativní trasu. Pokud by se to nepodařilo, aerolinky by lety zrušily.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: čtk, mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …