Levice porazila na hlavu ODS. Ještě víc než v Moravcově průzkumu

31.08.2012 11:24

Podle průzkumu společnosti SANEP by krajské volby v Libereckém kraji ovládla levice. ČSSD a KSČM se slušným odstupem vedou průzkumy voličských preferencí, a do zastupitelstva by se dostali i Zemanovci. Celkem by 45 míst v krajském zastupitelstvu obsadilo rekordních 7 politických subjektů.

Levice porazila na hlavu ODS. Ještě víc než v Moravcově průzkumu
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

Podle průzkumu, který si v Libereckém kraji nechal provést deník Blesk, by volby v Libereckém kraji vyhrála ČSSD s 20,2 procenty. Druzí by skončili komunisté s 17,1 procent, následuje ODS s 13,4 a Starostové pro Liberecký kraj s 11,9. Tato uskupení jsou i v současném zastupitelstvu, ovšem v příštích volbách by je podle průzkumu doplnila ještě TOP 09 s 8,7 procenta, Změna pro Liberecký kraj, spojená především s tváří bývalého libereckého primátora Jiřího Korytáře se 7,5 a těsně rovněž Zemanovci, kteří by získali 5,2 procenta.

Celý průzkum ZDE

Těsně za hranicí vstupu do zastupitelstva skončila s 4,8 procenta KDU- ČSL, kandidující společně se Stranou soukromníků, dále pak Suverenita a NS- LEV 21 se ziskem přibližně tří procent.

Průzkum se poněkud odlišuje od šetření, které pro předvolební Otázky Václava Moravce provedla společnost SC&C. V něm rovněž zvítězili sociální demokraté, ale se ziskem pouze 17,5 procenta. Druhá KSČM by měla pouze 15,5 procenta a v těsném závěsu za ní by byla ODS s rovnými patnácti procenty. Na čtvrtém místě by na rozdíl od údajů SANEP skončila TOP 09 (12 procent), Starostové pro Liberecký kraj by získali 11 procentních bodů. Těsně za nimi by skončila Změna pro Liberecký kraj s 10 procenty.

Další subjekty by se již do zastupitelstva nedostaly. Zemanovci by podle této výzkumné agentury obdrželi pouhá tři procenta hlasů a ostatní ještě méně.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…