Levicový extremista Cemper napíše kupu nesmyslů a Pražská kavárna z toho má chvíle štěstí, pálí Ovčáček

13.10.2016 21:41

Mluvčí prezidenta Zemana Jiří Ovčáček se ještě jednou vyjádřil ke kauze pozdějšího příletu Miloše Zemana a Václava Klause na pohřeb prvního slovenského prezidenta Michala Kováče. Padla slova o tzv. pražské kavárně a o šašcích.

Levicový extremista Cemper napíše kupu nesmyslů a Pražská kavárna z toho má chvíle štěstí, pálí Ovčáček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pravidelná tisková konference mluvčího prezidenta Jiřího Ovčáčka tentokráte ze znovuotevřeného kinosálu na Pražském hradě

Slovensko se dnes rozloučilo se svým prvním prezidentem Michalem Kováčem. Český prezident Miloš Zeman a jeho předchůdce ve funkci Václav Klaus přijeli na pohřeb pozdě. Na Svobodném fóru Pavla Šafra připomněli, že je to v krátké době už druhý pohřeb, při kterém přichází na přetřes jméno Miloše Zemana. Český prezident totiž nepřijel ani na pohřeb izraelského prezidenta Šimona Perese. Dal přednost konferenci Dialog civilizací na ostrově Rhodos.

Hradní mluvčí v první reakci na sociální síti Twitter napsal, že „buranští novináři“ zneužívají pohřeb Michala Kováče k dalšímu útoku na prezidenta Miloše Zemana, což je podle Ovčáčka ostuda.

Jiří Ovčáček během dne konstatoval, že ke zpoždění došlo kvůli špatnému počasí. Člen Strany zelených Jan Cemper se však obrátil s dotazem na bratislavské letiště a dozvěděl se, že počasí bylo v pořádku a všechny lety proběhly podle plánu. E-mail se zprávou tohoto znění uveřejnil na svém blogu na serveru iDnes.cz. Ukázalo se prý, že jen nad Moravou slabě mrholilo, zatímco zbytek trasy byl z hlediska počasí bez problémů. Dále čtenářům sdělil, že rozloučení s Michalem Kováčem začínalo už v 10:30, ale český prezident dorazil na místo až o hodinu později.

A mluvčí prezidenta nešetří ani zde ostrými slovy. "Levicový extremista Cemper napíše kupu nesmyslů na svůj blog a Pražská kavárna z toho má chvíle štěstí. Pražská kavárna si prostě neumí ověřovat informace, tupě věří novinářům a pak blábolí o lhaní. Fakta: 1) Příjezd na Bratislavský hrad byl pozdní oproti plánu, a to v 11:44, viz důkaz v podobě TV záznamu, 2) Povětrnostní podmínky byly zhoršeny během letu, nikoliv při přistání. Dotazovat se tedy letiště v Bratislavě je bezpředmětné. Horší počasí neumožnilo dosáhnout plánované rychlosti. Využit byl malý stroj, nikoliv klasický Airbus," vysvětluje Ovčáček.

A k tomu Ovčáček ještě přihodí: „Pražská kavárna v antizemanovském zápalu minutu po minutě pitvá cestu na státní pohřeb. Jak řekl klasik: klaunů máme málo, zato šašků hodně,“ udeřil mluvčí na sociální síti Facebook.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…