Levicový radikál hrozí bombovým útokem na belgický deník. Kvůli Charlie Hebdo

11.01.2015 16:45

Policie evakuovala redakci nejčtenějšího francouzsky psaného deníku Le Soir v belgickém Bruselu. Levicový radikál totiž redakci vyhrožoval útokem výbušninami, pokud nebudou o útoku na francouzský časopis Charlie Hebdo informovat jinak. Zpravodaj Zdeněk Velíšek dodává, že extremisté objevili novou zbraň.

Levicový radikál hrozí bombovým útokem na belgický deník. Kvůli Charlie Hebdo
Foto: Charliehebdo.fr, tan
Popisek: Oficiální stránky Charlie Hebdo se oděly do černa

Belgická policie podle informací České televize evakuovala redakci nejčtenějšího francouzsky psaného deníku v Bruselu Le Soir, kterému radikál hrozil bombovým útokem. Vyjadřoval totiž nespokojenost nad tím, jak novináři informují o útoku na Charlie Hebdo. Současné novinářské podání podle muže hrozícího útokem až příliš nahrává krajní pravici. Informaci přinesla Česká televize.

Do redakce časopisu volal muž, který se představil jako levicový radikál, asi ve 14:30. Redakce sídlí nedaleko centra Bruselu. V této souvislosti stojí za připomenutí, že v centru Bruselu se sešlo na deset tisíc lidí, aby vyjádřili podporu pochodu, který se odehrává v Paříži .

Aktuální situaci na ČT24 okomentoval také zpravodaj České televize Zdeněk Velíšek. Akce v Bruselu podle jeho názoru ukazuje, že útoků může přibývat. „Já si myslím, že u Charlie Hebdo šlo o akt pomsty za karikování Mohameda a akt mobilizace k džihádu. Druhá věc je, že radikálové začali ovládat umění komunikace na sociálních sítích. Sami si uvědomili, jaká je to mocná zbraň, využívají ji a snaží se zároveň umlčet západní média,“ podotýká Velíšek. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…