Lhal jste, naznačil soud funkcionáři Poslanecké sněmovny. Jde o vaše peníze

30.04.2015 7:21

Dle Lidových novin padl rozsudek, který nařizuje zveřejnění jmen poslanců, kteří létali do Ostravy letadlem za peníze ze státní kasy. Místo toho, aby jeli vlakem, zvolili si poslanci letadlo, a to i přesto, že prý slibovali, jak budou poslanecké benefity využívat šetrněji. Prokázala se tak lež kancléře sněmovny Petra Kynštetra, který celou věc s létáním na severní Moravu skrýval.

Lhal jste, naznačil soud funkcionáři Poslanecké sněmovny. Jde o vaše peníze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dopravní letadlo, ilustrační foto

Celkem se má prý jednat o patnáct poslanců, z nichž jsou aktuálně ve sněmovně jen dva. Další tři z patnácti jsou dnes členy kolegia Nejvyššího kontrolního úřadu, který hlídá hospodárné nakládání s veřejnými penězi.

Server Lidovky.cz prý požadoval již před pěti lety od Kynštetra seznam poslanců, kteří létali na severní Moravu letadlem, ten ho však odmítl vydat s tím, že prý ho smazal a tím pádem není schopen žádný takovýto seznam vydat. Ovšem po soudním rozsudku se prokázalo, že seznam přeci jen existuje a Kynštetr tím pádem lhal to tom, že je již nemožné se dozvědět jména poslanců, kteří létali v rámci České republiky.

„Kancelář disponovala informacemi, na jejich základě byla schopna jmenovitě určit, který z poslanců využil leteckou dopravu. Kanceláři technicky nic nebránilo informace poskytnout,“ stojí prý v rozsudku městského soudu. Soudce Slavomír Novák rozsudkem nařídil zveřejnit jména poslanců, kteří „létali.“ Podle LN se kancléř Sněmovny Kynštetr proti rozsudku odvolal, jeho právníci tak využili kasační stížnost. Jenže ani to prý nepomohlo a Nejvyšší správní soud rozhodl o zveřejnění jmen, kancelář měla prý povinnost uchovávat účetní doklady o dopravě poslanců. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…