Lhář, gambler, korupčníci, nametl Andrej Babiš hnus na ČSSD. Ta se prý ve středu spikne s lidovci proti němu

03.10.2016 9:32

V předvolební kampani přituhuje. Šéf ANO Andrej Babiš se rozhodl poplivat svého koaličního partnera, ČSSD. Jihomoravského hejtmana Michala Haška nazval sedmilhářem a moravskoslezského Miroslava Nováka gamblerem. Překvapil i tím, že by si dovedl v některých krajích představit koalici s TOP 09 nebo ODS. To vše uvedl v Týdnu.

Lhář, gambler, korupčníci, nametl Andrej Babiš hnus na ČSSD. Ta se prý ve středu spikne s lidovci proti němu
Foto: FTV Prima, spol. s r.o.
Popisek: Andrej Babiš na Primě

Za úspěch bude Babiš považovat zisk tří křesel v Senátu a vítězství v pěti krajích. „Hnutí ANO je nováčkem v těchto volbách. Vlastně outsider, protože s nimi nemáme zkušenosti. Nepracujeme ani s krajskými rozpočty, které stávající hejtmani zneužívají pro své zviditelnění a svoje osobní PR a marketing. Ve Středočeském kraji třeba na gastronomický festival nebo na jižní Moravě na vylhanou mluvčí,“ zmínil Babiš.

Při vyjednávání případných koalic budou pro hnutí ANO podle Babiše důležití hlavně lidé. „Přece nemůžeme někde sedět se sedmilhářem Michalem Haškem nebo dalším lhářem Miroslavem Novákem. Všichni vědí, že to je gambler, má peníze a majetek, který nemůže nikdy prokázat. Kamarádil se s lobbistou Dědicem, který dokonce čtyři roky zaměstnával jeho manželku. No a panu Sobotkovi tohle vůbec nevadí, což mě fakt udivuje. U nás by takový člověk musel okamžitě skončit,“ zmínil Babiš. Doplnil pak, že mu jde hlavně o lidi a jejich důvěryhodnost, což je klíčem pro případnou spolupráci. 

„Pokud by se u některého kandidáta ukázalo významné pochybení, tak by se ho hnutí zbavilo, jako už jsme to udělali v minulosti. Nejsme jako tradiční politické strany. Své problémy aktivně řešíme. Nemáme ve svých řadách Béma, Bendla, Nováka, Haška, France ani další korupčníky, kterých se tradiční politické strany nedokážou zbavit,“ podotkl také k politice svého hnutí.

Závěrem se Babiš vyjádřil k informacím Týdne, že sociální demokraté budou společně s lidovci ve středu 5. října na zasedání vlády vetovat všechny návrhy hnutí ANO a prohlasovávat naopak řadu zákonů, které se hnutí nebudou líbit. Údajně chtějí Babiše vyprovokovat k hrozbám odchodem z vlády. 

„Jestli takové chování něco ohrožuje, tak je to náš rozpočet. Nemám problém s penězi na důchody, seniorům jsme přidali 308 korun. Nemám problém ani s pomocí pro rodiče a děti. Vadí mi ale, když takový jednorázový náraz rozbije snahy o to, mít co nejlepší rozpočet. Vadí mi to pokrytectví sociální demokracie. Vždyť máme rozpočet uzavřený a odhlasovaný, tak proč musíme najednou zvyšovat zadlužení? Místo toho, aby socialisté omezovali korupci, odpovědně hospodařili a snažili se hledat úspory, abychom pak peníze mohli dát potřebným občanům, tak jen neustále žijí na dluh,“ zkritizoval sociální demokraty. Premiér Sobotka podle něj jako ministr financí neuměl ani hospodařit, ani šetřit. Nyní podle jeho slov připravuje Sobotka další dluhovou vábničku na voliče a zadělává na další problém našich veřejných financí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…