Lháři, běžte z televize! Finále Vrabelova pochodu, schytal to hlavně Wollner

17.11.2022 17:13 | Reportáž

Ve čtvrtek odpoledne před 16. hodinou dorazil před Českou televizi dav demonstrantů v čele s Ladislavem Vrabelem, kteří přišli veřejnoprávní televizi říct, že jim nevěří. Z pódia mimo jiné zaznělo, že Marek Wollner z Reportérů ČT by neměl pracovat pro veřejnoprávní televizi, neodvádí práci pro veřejnost, ale cíleně tlačí na organizátory dnešních demonstrací. Na pódiu se objevily také Jana Bobošíková a Hana Lipovská. Obě ženy promluvily zostra.

Lháři, běžte z televize! Finále Vrabelova pochodu, schytal to hlavně Wollner
Foto: Screen Facebook
Popisek: Demonstrace před Kavčími horami

Před 16. hodinou dorazili demonstranti na Kavčí hory a za provolávání „už jsme tady, už jsme tady“ se hrnuli k sídlu České televize.

Vrabel účastníky přivítal a poděkoval jim, že se demonstrace zúčastní. „Díky tobě!“ volal mu dav v ústrety.

A organizátor začal opakovat věty z předchozích demonstrací. Zdůrazňoval, že demonstrace jsou proti vládě Petra Fialy (ODS) a že celý vládní kabinet to snad – podle Vrabela – pochopí, pokud do ulic vyrazí obrovské množství lidí. Pak podle Vrábela vláda pochopí, že musí odejít. Vrabel vyjádřil naději, že k tisícovkám demonstrantů se přidá nakonec celý národ. Vše bez násilí – a přece s důrazným tlakem, že všem bude jasné, co se musí stát.

„A kdyby někdo nepochopil, že jsme mírumilovní a nenásilní, tak kolem něj udělejte kroužek a křičte: ‚Provokátor, provokátor, provokátor‘,“ požádal demonstranty Vrabel.

Od dalšího řečníka z pódia zazněla ostrá slova na adresu šéfa týmu Reportérů ČT Marka Wollnera. Ten by prý neměl pracovat pro Českou relevizi, protože jen dehonestuje účastníky dnešních demonstrací. „Ten, kdo hledá pravdu, se stává pro státní subjekty nepohodlným. A ten, kdo dokáže odhalit zákulisní dění, ten se stává pro státní subjekty nebezpečným,“ varoval řečník z pódia.

Vrabel pak citoval věty z několika transparentů.

„Redaktoři jsou jak ovce  a slouží jen pětikolce, pravda, to je naše vize, lháři, běžte z televize,“ stálo na jedno z transparentů. „Pravda je jen jedna, ČT je manipulátor číslo 1,“ četl Vrabel na dalším. Další obsahoval větu se třmi tečkami na konci. „Děkuji ti ČT vřele, strč si zprávy do...“.

Poté na pódium dorazily Hana Lipovská a Jana Bobošíková.

„Já jsem četla, stejně jako většina z vás, že na těchto demonstracích jsou dezoláti, proruští kolaboranti, a dokonce, jak o nás mluvil ministr vnitra, tak i ‚šmejdi‘. Možná je to moje profesní deformace, ale já tady vidím jen koncesionáře České televize. Česká televize je naše. Česká televize nepatří ani politikům, ani panu řediteli. A já vím, že řada pracovníků ČT s námi souhlasí, jen se bojí vyjádřit svůj názor nahlas,“ nechala se slyšet Lipovská.

„Česká televize bude zase česká, až nad Českou televizí bude vlát jen vlajka České republiky. A já věřím tomu, že přijde čas, kdy Česká televize je a bude naše a my budeme moci být na její vysílání zase hrdí,“ pokračovala Lipovská.

Jana Bobošíková promluvila ve stejném duchu. I když nikoli o České televizi, nýbrž o výročí sametové revoluce.

„Ačkoli jsem v ČT prožila řadu let, tak o ní teď hovořit nebudu. My dnes slavíme 33. výročí sametové revoluce. V souvislosti s touto revolucí se často používají slova pravda a láska. My už jsme si nechali ukrást pravdu. Proto tady jsme. My už jsme si nechali ukrást lásku. Podívejte se, jak se dnes rozpadají vztahy. Ale co si nesmíme nechat vzít – naději!“ hřímala Bobošíková, která zdůraznila, že všichni přítomní demonstrující si s sebou jistě nesou naději v srdci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz komunistům, espéďákům, dezolátům pořád. Zákaz Slovákům se vytratil. Proruská scéna dostala z Moskvy notičky. Byli jsme v hospodě Dno pytle

4:44 Zákaz komunistům, espéďákům, dezolátům pořád. Zákaz Slovákům se vytratil. Proruská scéna dostala z Moskvy notičky. Byli jsme v hospodě Dno pytle

„Proruská scéna rozlezlá po Evropě dostala po podpisu podpory americkým Kongresem z Moskvy notičky‚ …