Liberecký hejtman Půta chce vystřídat Gazdíka. V čele Starostů a nezávislých

07.03.2014 20:10

Liberecký hejtman Martin Půta bude kandidovat na předsedu politického hnutí Starostové a nezávislí (STAN). Nominaci schválil ve čtvrtek sněm místního hnutí Starostové pro Liberecký kraj, jehož je Půta předsedou. Samo krajské hnutí však bude dál působit jako samostatné, protože má v kraji silnou členskou základnu. ČTK to dnes sdělila manažerka hnutí Starostové pro Liberecký kraj Kateřina Malá.

Liberecký hejtman Půta chce vystřídat Gazdíka. V čele Starostů a nezávislých
Foto: archiv hejtmana
Popisek: Hejtman Libereckého kraje a předseda STAN Martin Půta

„Sněm našeho hnutí byl pro mě klíčovým momentem v mém rozhodování, zda se o tento post ucházet. Chtěl jsem si vyslechnout co nejvíce názorů našich členů a podporovatelů. Jejich pohled je pro mě zásadní. Jsem velmi rád, že sněm mě jednoznačně podpořil v tom, abych na předsedu hnutí STAN kandidoval," řekl ČTK Půta. Předsedou STAN je poslanec Petr Gazdík.

Starostové pro Liberecký kraj stojí v čele kraje od podzimu 2012, kdy vyhráli volby. Na krajské úrovni se snaží dělat otevřenou, slušnou a vstřícnou politiku a totéž chce Půta prosazovat i v novém vedení STAN. Zároveň chce ale dál zůstat hejtmanem a hájit zájmy kraje.

Dvaačtyřicetiletý Půta má zkušenosti z komunální politiky, od roku 2002 byl třikrát po sobě zvolen starostou v pohraničním Hrádku nad Nisou. Funkci opustil v roce 2012, kdy byl zvolen hejtmanem. „Pokud o to budou členové SLK a veřejnost stát, jsem připraven naši práci na kraji v roce 2016 obhajovat. Myslím, že na úrovni obcí, měst i kraje lze reálně dosáhnout více konkrétních výsledků než v Parlamentu. Angažmá v něm není teď mým cílem," dodal Půta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.” Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.” Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí o přibližně deset tisíc, což činí úbytek zhru…