Liberecký kraj bude mít podle prezidenta samostatný krajský soud

24.03.2015 12:57

Liberecký kraj bude mít do několika měsíců samostatný krajský soud, řekl dnes v Liberci prezident Miloš Zeman, který přijel na třídenní návštěvu kraje. V Liberci je nyní pobočka Krajského soudu v Ústí nad Labem, záležitosti z okresu Semily ale vyřizuje Krajský soud v Hradci Králové.

Liberecký kraj bude mít podle prezidenta samostatný krajský soud
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

O zřízení samostatného krajského soudu usiluje Liberecký kraj dlouho. Systém označují jeho kritici za nepřehledný. Například po loňských komunálních volbách některé stížnosti na volby ze Semilska posílali stěžovatelé do Liberce a soudci museli námitky odmítnout pro místní nepříslušnost.

Zřízení nového krajského soudu v Liberci by nemělo stát žádné velké peníze. Justiční palác dokončený před 14 lety poskytuje soudu dokonalé zázemí. Nový krajský soud v Liberci by měl vyřizovat odvolací agendu z okresních soudů v České Lípě, Jablonci nad Nisou, Liberci a Semilech.

Liberecký kraj není jediný, který nemá vlastní krajský soudu. Pobočky jsou v Jihlavě, Zlíně, Pardubicích, Olomouci a Karlových Varech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…