Libor Dvořák: Dostávám sprosté maily od příznivců Ruska. Kreml tu chce obnovit svůj vliv

16.01.2015 12:14

Známý český novinář Libor Dvořák, který se zabývá Ruskem a Ukrajinou a který nyní působí v Českém rozhlase, tvrdí, že proruskou informační válku cítí sám na sobě. Uvedl to v rozhovoru, který poskytl serveru Hlidacipes.org.

Libor Dvořák: Dostávám sprosté maily od příznivců Ruska. Kreml tu chce obnovit svůj vliv
Foto: ceskatelevize.cz
Popisek: Novinář a překladatel Libor Dvořák

Na otázku, jaké podoby má ruská informační válka, Dvořák odpovídá, že "ty nejrůznější“. "Pokud jde o souboj na informačním poli, Rusko má podle mnohých pozorovatelů výhodu především v tom, že si 'začalo' dřív. A také v tom, že tzv. Západ se k některým obzvlášť nechutným podobám tohoto souboje uchylovat nebude,“ uvedl. Na doplňující otázku, co má na mysli, když říká "obzvlášť nechutná podoba“, ale konkrétně odpovědět odmítl.

Na námitku, že svou informační válku vede i Západ, podotkl, že Západ je v této válce slabší než ke všemu odhodlané Rusko.

Dvořák také tvrdí, ze tvrdý byl zejména začátek ruské informační kampaně. "Po dosti příkré výměně názorů s jednou dámou, mající blízko k ruské ambasádě v Praze, jsem dostal během týdne takových dvacet velmi hrubých až sprostých mailů,“ posteskl si novinář s tím, že byl samozřejmě zvyklý na to, že tak jednou za dva, tři měsíce dostal mail posluchače či čtenáře, který s ním nesouhlasil. "Pokud rozumně argumentuje, samozřejmě odpovídám – i v případě, kdy vím, že naše postoje jsou nesmiřitelné. Kampaň, o níž mluvím, se však tomuto rytmu 'nadnáhodně' vymyká,“ uvedl Dvořák. Jméno oné ženy nechtěl prozradit, protože to, že má "blízko k ruské ambasádě“, nemůže dokázat. Zároveň připustil, že mohlo jít o zastrašování, ale zdůraznil, že se zastrašit nenechá.

  • Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…