Libor Michálek překvapivě o Babišovi a šizení na daních. Zmíněn i Jaromír Jágr

15.03.2017 7:45

Hostem pořadu DVTV.cz moderátorky Daniely Drtinové byl senátor Libor Michálek. Někdejší protikorupční aktivista hovořil mimo jiné o ministru financí a předsedovi hnutí ANO Andreji Babišovi.

Libor Michálek překvapivě o Babišovi a šizení na daních. Zmíněn i Jaromír Jágr
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Libor Michálek

Mimo jiné přišla řeč na korunové dluhopisy. „Babiš využil státem nastavená pravidla, neetické by v tom případě bylo i chování Jágra. Musíme vzít i všechny naše sportovce, kteří své příjmy investovali do zahraničních fondů,“ domnívá se Michálek. „Je to opravdu na hraně,“ řekl k etické stránce věci. „Je na daňové správě, aby nyní prokázala, že celá transakce nesloužila jenom ke krácení daně,“ dodal. 

„Kdyby pan Babiš chtěl opravdu ušetřit na daních, není nic jednoduššího, než aby Agrofert přemaloval na fond pro kvalifikované investory, kdy by podle platné legislativy měl pětiprocentní zdanění,“ řekl rovněž senátor. 

„Bylo-li by panu Babišovi doměřováno na daních, nechť je doměřováno všem investorům,“ zmínil. 

„Samozřejmě, že upozorňuji na to, že koncentrace politické, ekonomické a mediální moci není zdravá pro demokracii. Na druhou stranu je třeba využívat mechanismy, které jsou v souladu s naší ústavou, což u zákona o střetu zájmů došlo příliš daleko,“ domnívá se v otázce lex Babiš.

„Kdyby měly být přijímány nějaké další zákony s cílem omezit pouze jednu politickou osobnost, tak pak by to už zavánělo těmi charakteristikami šikany,“ podotkl. 

Video najdete ZDE.

Co se týče postavy Antizemana, tak nevnímá, že by taková osoba měla šanci. „Šanci má podle mého názoru osoba, která do toho půjde s daleko větším nadhledem a bude schopna ocenit i nějaká pozitivní rozhodnutí předchůdců,“ řekl. Zatím takovou osobnost nevnímá.

 

Michálek: Babiš využil státem nastavená pravidla, neetické by v tom případě bylo i chování Jágra

dnes | Když se tato transakce označí za neetickou, tak potom musíme vzít i Jaromíra Jágra a všechny naše sportovce, kteří své příjmy investovali do zahraničních fondů, kde využívali daňového zvýhodnění, říká senátor Libor Michálek (nezávislý za Piráty, SZ a KDU-ČSL) o dluhopisech ministra financí a dodává, že chování Babiše je na hraně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …