Libor Rouček k trestání Česka: Měli jsme uprchlíky přijmout. Civilizované národy Evropy námi teď opovrhují

13.06.2017 19:58

Někdejší europoslanec za ČSSD Libor Rouček se vyjádřil k migračním kvótám, kvůli jejichž nepřijetí nás chce Evropská komise popotahovat.

Libor Rouček k trestání Česka: Měli jsme uprchlíky přijmout. Civilizované národy Evropy námi teď opovrhují
Foto: archiv L. Rouček
Popisek: Bývalý místopředseda Evropského parlamentu a europoslanec Libor Rouček

„Jako někdejší uprchlík ze své vlastní zkušenosti vím, že povinné kvóty na uprchlíky nemohou fungovat. Proto jsem byl od samého počátku uprchlické krize proti,“ zdůraznil Rouček. Domníval se však, že Česká republika bude tak slušná i chytrá a sama dobrovolně nabídne, že přijme alespoň několik uprchlických rodin s dětmi. A to proto, aby ukázala sobě i světu, že je alespoň trochu humánní a solidární. 

„S lidmi, které postihlo neštěstí, i s těmi evropskými státy, jako jsou Řecko a Itálie, které z důvodu své geografické polohy nesou hlavní zátěž,“ podotkl. Podle jeho názoru však nebyla a ještě namísto toho řekla zcela natvrdo a hloupě, že k našim 12 uprchlíkům již žádné další přijímat nebude.

„Uřízla si tím ostudu a opovržení mezi evropskými národy i zahájení procedury ze strany Evropské komise. Nic jiného ani očekávat nemohla,“ uzavřel Rouček.

Celý příspěvek Libora Roučka:

Jako někdejší uprchlík ze své vlastní zkušenosti vím, že povinné kvóty na uprchlíky nemohou fungovat. Proto jsem byl od samého počátku uprchlické krize proti. Myslel jsem však, že Česká republika bude tak slušná i chytrá a sama dobrovolně nabídne, že přijme alespoň několik uprchlických rodin s dětmi. Aby ukázala sobě i světu, že je alespoň trochu humánní a solidární. S lidmi, které postihlo neštěstí, i s těmi evropskými státy, jako jsou Řecko a Itálie, které z důvodu své geografické polohy nesou hlavní zátěž. Nebyla. Namísto toho řekla zcela natvrdo a hloupě, že k naším 12 uprchlíkům již žádné další přijímat nebude. Uřízla si tím ostudu a opovržení mezi evropskými národy i zahájení procedury ze strany Evropské Komise. Nic jiného ani očekávat nemohla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…