Lidé a firmy zvládnou boj s covidem lépe, než Babiš s Hamáčkem dohromady. Klaus ml. odmítá další plošné lockdowny

19.03.2021 22:00

„Stát nemá kázat lidem, jak se mají chránit před covidem, zda mají mít dvě roušky nebo tři, jestli mají jít do lesa za obec nebo nemají. Lidé i firmy ochranu dělají lépe a účinněji než stát,“ uvedl Václav Klaus ml., předseda hnutí Trikolóra a hned přidal jeden příklad. „Pokud máte stařenku doma, její naděje přežití byla za rok epidemie několikanásobně vyšší, než pokud byla ve státním zařízení. Čtvrtina zemřelých jsou totiž lidé z domovů seniorů,“ dodal smutnou statistiku Klaus ml. s tím, že obdobně nelichotivé jsou také statistiky ze státních věznic.

Lidé a firmy zvládnou boj s covidem lépe, než Babiš s Hamáčkem dohromady. Klaus ml. odmítá další plošné lockdowny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí Trikolóra Václav Klaus ml.

„Spousta fabrik a firem má vlastní ochranu zaměstnanců, zavádí kontroly a testování. Nepotřebují k tomu Prymulu a Hamáčka. Stát má zajišťovat léky, standardizaci léčebných postupů, která je u nás tragická, všechny účinné a bezpečné vakcíny, zvyšovat kapacity nemocnice. Nikoli nakazovat lidem, kdy smí opustit okres Uherské Hradiště a kdy ne,“ dodal předseda Trikolóry, který se opakovaně pozastavuje nad pravidelně zveřejňovanou hitparádou jednotlivých okresů v počtu nakažených. 
 
 
„Zaujal mě ten obrovský rozdíl mezi Prahou a Vysočinou. A nadzdvihl mě sobotní komentář na státní televizi, kde říkali, že „opatření fungují více, než se čekalo“. Podobně mě vždy rozzuří ve sněmovně výroky ministra Hamáčka či premiéra Babiše, kteří říkají: „My jsme zastavili …. “ , popřípadě „My jsme zpomalili…“, které jsem již slyšel zhruba čtyřikrát, protože jsme prožili již asi čtyři nástupy a ústupy epidemie,“ připomněl poslanec Klaus. 
 

Anketa

Bojíte se vakcíny AstraZeneca?

82%
18%
hlasovalo: 13497 lidí
 
Předseda Trikolóry si také zároveň položil několik otázek. „Znamená to, že Pražané vzorně dodržují opatření, kdežto na Vysočině by se měli „semknout“ a společně to dokázat? Mají občané Zlínska, bodří Valachové, nyní větší imunitu, protože si každé ráno dají slivovičku, kdežto před pár měsíci, kdy na tom bylo Zlínsko nejhůř, ještě slivovička nebyla dost odleželá a nefungovala? Není to náhodou naopak? Pražané vesele cestují mezi okresy, tedy obvody milionové metropole bez jakékoli kontroly policie, kdežto pár desítek tisíc lidí v nějakém okrese Vysočiny jsou izolováni a za lesem u „okresní hranice“ stojí policejní hlídky? V Praze opatření fungují a na Vysočině nefungují? Je tedy řešením, že by se v Praze otevřely školy a obchody, a na Vysočině vydáme zákaz pohybu mezi obcemi?“ ptá se Václav Klaus ml. 
 
Podle jeho slov asi všichni vidíme, že jde o pitomost. „Pravda je prostě taková, že výskyt epidemie s plošnými lockdowny moc nesouvisí,“ je přesvědčený Klaus ml. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …