Lidé chtějí legální prostituci, přinese to prý peníze

26.09.2010 9:19

V současné době nemá Česko legislativu upravující provozování nejstaršího řemesla, existují pouze paragrafy týkající se kuplířství a mravního ohrožení.

Lidé chtějí legální prostituci, přinese to prý peníze

Regulaci a kontrolu sexuálních služeb řeší některé státy formou legalizace, což je i předmětem návrhu novely pražských zastupitelů. O stejný krok se neúspěšně snažil i kabinet Vladimíra Špidly.

Legalizovat prostituci...

Podle průzkumu společnosti SANEP, který proběhl ve dnech 13. až 23. září 2010, je drtivá většina Čechů pro legalizaci, která by umožňovala toto řemeslo regulovat a řádně danit. Podle většiny respondentů by zdanění mohlo přinést značné částky do státního rozpočtu.

Legalizace by zároveň umožňovala lehké muže a ženy danit a v případě porušení podmínek i tvrdě postihovat. Podle drtivé většiny dotázaných totiž není možno prostituci úplně vymýtit, navíc je značně rozšířená myšlenka, že pro některé jedince je prostituce jedinou cestou, jak vydělat peníze

Celou zprávu agentury SANEP najdete ZDE
Archiv průzkumů: SANEP, STEM, CVVM, SC&C

...ale ne na ulicích

Pouliční prostituce je problémem pro 60,9% dotázaných. Případný zákon by tedy měl úplně zakázat nabízení sexu na veřejných prostranstvích, což je hlavně fenomén příhraničních obcí.

Podle 66,4 procent dotázaných by se prostituce měla povolit zákonem, 18,1 procent chce nejstarší řemeslo zakázat, současný stav by zachovalo 5,2 procenta dotázaných.

Velice zajímavý je další faktor, který vyplynul z průzkumu SANEP. Služeb prostitutek nebo prostitutů využilo 5,5 procent dotázaných, převažuje mužská část populace.

Čtěte také:

Stát pasákem lehkých děv? Nečas s Kalouskem proti, John pro

Legalizace prostituce sváže ruce mafiánům, tvrdí John

Foto: europarl.europa.eu 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …