Lidé chtějí trojkoalici a za premiéra Petra Nečase

06.06.2010 20:54

Nejvíce lidí by si přálo trojkoaliční vládu ODS, TOP 09 a Věcí veřejných. V premiérském křesle by nejraději viděli Petra Nečase, uvedl průzkum společnosti Sanep.

Lidé chtějí trojkoalici a za premiéra Petra Nečase

Podle aktuálního průzkumu společnosti SANEP je nejvíce lidí nakloněno trojkoaliční vládě. Podporuje ji téměř 44 procent dotázaných. Kdyby se Věci veřejné rozhodly nezapojit se do vlády, ale pouze ji podporovaly, schvalovalo by jim to jen 14 procent lidí.

Naopak nejmenší podporu má jakákoli vládní kombinace čítající ČSSD. Nejnepopulárnější by byla vláda ODS s podporou ČSSD, chtělo by ji jen 0,6 procenta lidí.

Premiérem Nečas

Téměř polovina lidí, přesněji 40 procent, by jako premiéra ráda viděla volebního lídra ODS Petra Nečase. Současný velmi populární premiér Jan Fischer na něj ztrácí přes 20 procent.

Žádný z dalších kandidátu nepřekročil desetiprocentní hranici popularity.

Bohuslav Sobotka, pověřený v současnosti řízením ČSSD, zůstal těsně pod deseti procenty. Jeho sok v boji o předsednické křeslo v sociální demokracii Michal Hašek zaznamenal vůbec nejhorší výsledek. Za premiéra by ho chtěla jen necelá tři procenta lidí.

Internetový průzkum společnosti SANEP probíhal ve dnech 2.-4. června za účasti devíti tisíc dotázaných ve věku 18-69 let.

Čtěte také:


Fotokoláž: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…