Lidé hodnotili vládu. Půl procenta je jich nadšeno

12.06.2011 13:26

Téměř tři čtvrtiny lidí se stydí za koaliční vládu premiéra Petra Nečase. Vyplývá to z průzkumu společnosti SANEP, který rovněž ukázal, že vláda si mezi občany vysloužila pověst jedné z nejhorších v polistopadové historii ČR. Zhruba polovina dotázaných považuje za východisko předčasné volby.

Lidé hodnotili vládu. Půl procenta je jich nadšeno

Bezmála šedesát procent lidí hodnotí vládu nedostatečně, tedy nejhorší možnou známkou. Výbornou si pak vláda zaslouží podle zhruba dvou procent dotázaných. Z počínání vlády převládá u nadpoloviční většiny lidí (55,6 procenta) pocit znechucení. Nespokojenost s působením vládního kabinetu vyjádřilo bezmála 27 procent respondentů. Naopak spokojeno s vládou je skoro 12 procent lidí. Jen necelé půl procento lidí je z vlády nadšeno.

Nečasův kabinet si vysloužil nálepku nejhorší polistopadové vlády

Špatný obraz vlády dokresluje i fakt, že ji většina respondentů (37,6 procenta) vnímá jako jednu z nejhorších po pádu komunistického režimu. Pro bezmála 27 procent dotázaných je pak v polistopadové historii vládou vůbec nejhorší. Pro čtvrtinu dotázaných se v novodobé historii ČR tato vláda řadí mezi průměrné a dle názoru 4,2 procenta lidí patří vládní kabinet Petra Nečase mezi nejlepší. Za nejlepší vládu, která v České republice prozatím působila, ji pak považuje zhruba jedno procento respondentů. 

Odpor proti Nečasově vládě. Devadesát procent lidí ji nechce

Názor, že vládní koalice nejedná primárně ve prospěch České republiky, sdílí bezmála 74 procent dotázaných. 

Internetový on/off-line průzkum společnosti SANEP byl proveden 3. až 8. června 2011 na vybrané skupině 12.537 dotázaných ve věku 18-69 let. Neprojevily se tak v něm názory lidí na postup vlády v souvislosti s chystanou odborářskou stávkou.

Čtěte také:
Mynář (SPOZ): To Nečasova vláda ČR škodí, ne odboráři
Neprojdou-li reformy, vláda nemá právo na existenci, říká Drábek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…