Lidé mají poslední možnost vyřídit si voličský průkaz

23.10.2013 6:37

Lidé dnes mají poslední příležitost, aby si na obecní úřad zašli pro voličský průkaz, pokud budou chtít vybírat poslance mimo svou domovskou obec. Čas na to mají do šestnácti hodin. Na rozdíl od písemné žádosti budou potřebovat jen doklad totožnosti.

Lidé mají poslední možnost vyřídit si voličský průkaz
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební místnost

O voličské průkazy ve velkých městech požádaly do konce minulého týdne až tisíce lidí. Vyšší zájem než obvykle zaznamenaly podle zjištění ČTK radnice v Plzni, Olomouci, Hradci Králové, Pardubicích nebo v Mladé Boleslavi. Ministerstvo vnitra na základě zkušeností z prezidentských voleb nechalo vytisknout 110 tisíc průkazů.

Využít je budou moci zejména ti, kdo o prodlouženém víkendu vyrazí na dovolenou či za příbuznými. Na poslední říjnový víkend totiž navazuje pondělní státní svátek a poté ještě dvoudenní podzimní prázdniny. S průkazy bude možné volit poslance i na ambasádách v cizině. Pokud lidé budou hlasovat za hranicemi svého kraje, budou si muset vybrat poslance z regionu, v němž volební místnost navštíví.

Kandidáti se ještě mohou rozmyslet

Strany dnes mají poslední příležitost k tomu, aby případně některé své kandidáty stáhly. Stejně tak kandidáti mohou svou kandidaturu ještě odvolat. Před minulými volbami před třemi lety se to týkalo tří desítek adeptů na poslance, letos zatím podle volebního webu jen jednoho.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…