Lidé mohou navštívit sídlo vlády a několika ministerstev

28.09.2017 6:40

Lidé se dnes v Praze mohou podívat do Strakovy akademie na Malé Straně, kde zasedá vláda a úřaduje premiér. Den otevřených dveří pořádá na Den české státnosti poprvé v novodobé historii ministerstvo obrany, které má sídlo na Hradčanech, píše ČTK.

Lidé mohou navštívit sídlo vlády a několika ministerstev
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedání vlády v prázdinovém měsíci červenci

Otevře se i hlavní budova ministerstva pro místní rozvoj na Staroměstském náměstí a Nostický palác na Maltézském náměstí, sídlo ministerstva kultury.

Návštěvníci Úřadu vlády uvidí jednací sál, nový i starý tiskový sál a další prostory. Lidé si mohou prohlédnout také výstavu originálních karikatur Čeští vědci a jejich vynálezy.

Strakova akademie, novobarokní budova ležící na nábřeží Edvarda Beneše, sloužila po dokončení stavby v roce 1896 jako studentská kolej pro nemajetné syny českých šlechtických rodin. Od dubna 1939 začal budovu využívat protektorátní kabinet, po válce v ní našla zázemí nová československá vláda. Budovu čeká v nadcházejících dvou a půl letech rekonstrukce. Opraveny budou fasády, střecha i plot kolem areálu.

Ministerstvo obrany na dnešní svátek svatého Václava připravilo prohlídky reprezentativních prostor hlavní budovy ministerstva s odborným výkladem vojenských historiků. Zájemci si prohlédnou jednací místnosti, salónky či pracovnu ministra obrany. Organizátoři připravili doprovodný program - výstavy, ukázky současné vojenské techniky nebo ukázky současných i historických automobilů ministrů obrany ze sbírek Vojenského historického ústavu. Na akci je nutné se předem registrovat. Více informací najdou zájemci na webu ministerstva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …