Lidé naštvaně křičeli na Sobotku a ministry

22.07.2015 13:39

Pěkně naštvaní na českou vládu byli dnes dopoledne cestující, kteří museli kvůli ranní železniční nehodě ve Studénce přestupovat na nádraží v Hranicích z vlaků na náhradní autobusovou přepravu. Lidem se nelíbilo, že se musí tísnit v náhradní dopravě, zatímco premiér s pár ministry mají celý autobus pro sebe. Informovala o tom ostravská mutace serveru iDNES.cz.

Lidé naštvaně křičeli na Sobotku a ministry
Foto: Hans Štembera
Popisek: Schůze vlády. Na programu byl mimo jiné fiskální výhled České republiky

Členové vlády dnes jeli na své výjezdní zasedání do Ostravy pendolinem. S výjimkou ministra financí Andreje Babiše, který z Prahy vyjel o hodinu dříve vlakem soukromého dopravce RegioJet.

Jenže na cestě se ministři dozvěděli, že na trati ve Studénce na Novojičínsku se srazilo pendolino jedoucí v opačném směru s kamionem. Provoz na hlavní železniční trati byl kvůli tomu zastaven.

V Hranicích na Přerovsku, poslední stanici před Studénkou, museli všichni cestující z vlaků vystoupit a počkat na náhradní autobusy. Záhy dorazily i autobusy, které měly premiéra a ministry vozit po Ostravě.

„U nádraží v tu chvíli stály desítky lidí. Cestující se domnívali, že to jsou autobusy určené pro jejich náhradní dopravu, ale policisté je zastavili a řekli jim, že to je pro vládu,“ popsal situaci na místě redaktor serveru. Podle něj také ministři nejprve čekali ve frontě, ale pak se premiér Bohuslav Sobotka, ministr vnitra Milan Chovanec, ministr dopravy Dan Ťok a ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček odpojili a samostatně nasedli do autobusu, aby je odvezl na místo neštěstí. „V tu chvíli se mnozí lidé rozzlobili, pískali a nadávali, že oni se musí mačkat, ale pár lidí má pro sebe celý autobus,“ popsal reportér.

Babiš prý v Hranicích přesedl do svého služebního auta, které jej na místo zasedání vlády dovezlo.

Celý text je ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…