Lidé nemají ani na jízdenku, tvrdí Bárta

23.02.2013 17:36

Nový šéf Věcí veřejných Vít Bárta opět v pořadu Pressklub na Frekvenci 1 hovořil o příliš vysokých cenách v České republice. A zmínil se i o tom, jak chce řídit VV.

Lidé nemají ani na jízdenku, tvrdí Bárta
Foto: Věci veřejné
Popisek: Vít Bárta na volební konferenci Věcí veřejných

„Rozhodl jsem se, že nebudu pít Plzeňský Prazdroj, dokud nebude v Praze a Plzni levnější než v Německu,“ prohlásil Bárta. Je podle něj nutné proti drahým potravinám bojovat. VV obecně kritizují oligopoly na českém trhu.

VV jsou odpovědnost

„Basu Plzeňského Prazdroje koupíte o více než 40 procent levněji v Německu než v Česku,“ tvrdí Bárta. Doplnil, že za drahotu může také vysoké DPH. „Je pravdou, že v Německu jsou také nižší daně.“

Mnohdy se podle Bárty stává, že lidé nemají peníze na základní věci. „Lidé mi psali, že nemohou přijet na naše setkání s Holešovskou výzvou a Tomiem Okamurou proti vládě, protože nemají na jízdenku,“ vypráví Bárta. Proto je velmi špatné, že jsou ceny tak vysoké. Bárta opět jmenoval jednoho z domnělých viníků drahoty – podnikatele Andreje Babiše.

Na pozici předsedy VV nahradil Bárta Radka Johna. „Převzít Věci veřejné je pro mě veliká odpovědnost, veliký závazek. Když jsem se díval na Radka, viděl jsem, jak se snaží nastartovat pořad o špatnostech kmotrů a chce dělat to samé, co v politice,“ řekl k tomu Bárta.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ať žije Ukrajina.“ Střelec na Fica: Důkazy se kupí jeden za druhým

15:15 „Ať žije Ukrajina.“ Střelec na Fica: Důkazy se kupí jeden za druhým

Juraj Cintula, který spáchal neúspěšný atentát na slovenského premiéra Roberta Fica, podporoval pror…