Lidé před čínskou ambasádou demonstrovali za svobodu pro Tibet

11.03.2012 6:55

Zhruba dvě stovky lidí se dnes sešly před čínským velvyslanectvím v Praze, aby protestovaly proti postupu čínských úřadů v Tibetu. Účastníci žádali svobodu a nezávislost pro tuto středoasijskou zemi. Upozorňovali na porušování lidských práv a na oběti, které se na protest proti čínské nadvládě v poslední době upálily.

Lidé před čínskou ambasádou demonstrovali za svobodu pro Tibet
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace studentstva proti Dobešovým reformám

Demonstraci pořádala organizace Amnesty International (AI). Na důkaz solidarity s Tibeťany zavlála na více než čtyřech stovkách radnic, magistrátů a krajských úřadů v Česku tibetská vlajka. V pražském Rock Café se dnes večer odehrál benefiční koncert pro Tibet.

Politici mlčí

"S rostoucím ekonomickým vlivem Číny je stále těžší přimět jednotlivé státy, aby se Číně postavily a byly kritické vůči jejímu porušování lidských práv. Politici stále častěji mlčí. Proto je důležité, aby nemlčela veřejnost," uvedla ke dnešní demonstraci Lenka Pitronová z AI.

Mnozí demonstranti si s sebou přinesli tibetskou vlajku. Na transparentech pak bylo možné číst v češtině i angličtině hesla, která volala po svobodě pro Tibet. Zájemci měli možnost podepisovat petici za dodržování lidských práv, svobodu slova, shromažďování a vyznání a za úplnou autonomii země.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…