Lidé promluvili: Jiří Dienstbier je na úplně posledním místě

01.12.2015 12:11

Průzkum společnosti SANEP ukázal, ve které ministry vlády Bohuslava Sobotky (ČSSD) mají občané nejvyšší důvěru. V čele žebříčku stojí ministr financí a předseda ANO Andrej Babiš. Důvěřuje mu takřka 45 procent občanů. Na opačné straně žebříčku stojí ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier (ČSSD). Ten se těší důvěře 14 procent dotázaných. V očích voličů neuspěl ani ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD).

Lidé promluvili: Jiří Dienstbier je na úplně posledním místě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled do vládní lavice na zasedání sněmovny

"V čele vládního kabinetu je v hodnocení Andrej Babiš. Druhého premiéra Bohuslava Sobotku dotahuje ministr vnitra Milan Chovanec. Nejhůře hodnocený člen vlády je Jiří Dienstbier (ČSSD)," píše agentura.  Bohuslavu Sobotkovi důvěřuje 40,5 procenta občanů, třetí v pořadí v těsném závěsu ministr Chovanec se těší důvěře u 39,8 procenta populace.

Stojí za pozornost, že ve srovnání se stejným průzkumu ze září si Babiš polepšil o 2,6 procenta, Sobotka pohoršil o 1,1 procenta a Chovanec polepšil o 2,7 procenta. Skokanem ve zmíněném srovnání je ovšem ministr obrany Martin Stropnický (ANO), kterému dnes důvěřuje 35,í procenta občanů, zatímco v září to bylo 32,6 procenta.

Celý průzkum ZDE

Výrazný propad důvěry naopak potkal ministr zahraničí Lubomíra Zaorálka, kterému v září věřilo 21,8 procenta dotázaných a teď je to o 2,2 procenta méně, tedy 19,6. Propad důvěry čekal i již zmíněného ministra Dienstbiera, který si oproti září pohoršil o 1,8 procenta hlasů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…