Lidé se budou zabíjet na ulicích, nebude policie, nemocnice, elektřina! Slova z akce o islámu a uprchlících, která vás asi vyděsí

09.10.2015 7:41

REPORTÁŽ Kdy si muslimská komunita začne u nás dělat zákony podle sebe? Kdo utíká před válkou, necestuje pět tisíc kilometrů. Jak tohle vše vyřešit a přinutit vládu chránit své obyvatele, předestřel ve čtvrtek večer v Teplicích Blok proti islámu s poslanci za Úsvit-NK. Sociolog Petr Hampl mimo jiné barvitě popsal, jak může za pár let vypadat apokalypsa v naší zemi, neodvrátíme-li uprchlickou invazi. Jde už o zhroucení civilizace.

Lidé se budou zabíjet na ulicích, nebude policie, nemocnice, elektřina! Slova z akce o islámu a uprchlících, která vás asi vyděsí
Foto:
Popisek:

Přípravy České republiky na uzavření hranice s Rakouskem, k čemuž má kvůli uprchlíkům dojít tento víkend – to byla nejaktuálnější zpráva, která se nesla čtvrtečním večerem v lázeňském městě Teplice v rámci dalšího setkání s představiteli Bloku proti islámu a politického hnutí Úsvit-Národní koalice. Tyto diskuze, které se postupně konají po celé republice, mají varovat před údajným nebezpečím islámu a zejména prozradit recept, jak zamezit nelegální migraci a jak zabránit utečencům ve volném pohybu mimo azylové tábory.

„Čtvrtek, kdy vláda oznámila, že zvažuje uzavřít hranice, je historickým okamžikem: Poprvé v dějinách této země se podařilo donutit vládu k něčemu, co nechtěla. Vyplatilo se to. Děkujeme vám,“ byla první slova Jany Volfové (Česká suverenita), místopředsedkyně Bloku proti islámu, která večer moderovala. Následoval potlesk, během kterého Volfová poukázala na to, že „Konvička a spol“ dokázali sjednotit komunitu, která směřuje proti islámu.

Postupně předala slovo všem aktérům, kteří dorazili v podvečer do hotelu Panorama ve městě, jež je známé potížemi v soužití mezi místními na jedné straně a arabskými hosty lázní či muslimskými vlastníky pozemků na straně druhé.

Iva bez psa. Prostě nevenčí

Válečného veterána a předsedu Úsvitu – Národní Koalice Miroslava Lidinského a docenta Martina Konvička, předsedu Bloku proti islámu, v rámci jejich společných výjezdů do českých a moravských regionů doplnil tradičně sociolog Petr Hampl.

Za severočeskou větev protiislámského spolku dorazila tentokrát Tepličanka Iva Procházková, známá hromadným venčením psů na protest proti arabským turistům. „Iva je tu dnes bez psa. Prostě nevenčí,“ zavtipkovala Volfová, aby dále zdůraznila, že Iva sice vypadá jako křehká žena, ale má v sobě vnitřní sílu. „Jestli se bojím? Ne, nebojím. Až se začnu bát, tak tohle přestanu dělat,“ uvedla Procházková.

Vládci této země na vás kašlou. Mám recept

Hlavní slovo patřilo šéfovi Bloku proti islámu Martinu Konvičkovi, který se studiem tohoto náboženství zabývá deset let. Ten nejprve podotknul, že poslední doba ukázala, že přestože je 250 tisíc podpisů pod peticí a konají se demonstrace a podobně, tak – aktivismus nestačí. „Vládci této země na něj kašlou... Vysmáli se petici proti kvótám…“ řekl a rovnou dodal, že proto je nutné převzít zodpovědnost a postarat se o budoucnost této země.

Aby se k nám nedostalo to, co se dnes děje ve Francii či Švédsku, a podařilo se nám islám odvrátit, je podle něj možné dvěma způsoby. „Za prvé klást překážky, klást překážky, klást překážky. To znamená: nedovolit šátky ve školách; nedovolit zahalování na veřejnosti; zakázat uctívače islámu v médiích; zakázat propagandu ve škole… To vše lze zajistit pomocí zákonů,“ vysvětlil s tím, že v zahraničí už funguje například i zákaz halal porážek zvířat, zákaz financování mešit z ciziny a podobně.

Druhá cesta, kterou se musíme vydat, je posílení naší společnosti. „Islámu se daří ve slabých společnostech, kde nefungují rodiny, kde se lidé chovají hnusně ke svým chudým a podobně. Musíme napravit poměry v naší republice. A k tomu všemu zastavit imigrační vlnu,“ shrnul.

Tohle je terorismus. Zapojte drony

„Chceme zabránit nebezpečí, které bezprostředně hrozí nám a našim dětem, dalším generacím. Před pěti měsíci jsme apelovali na zvýšení bezpečnosti na hranicích. Dnes to dělají i státy, které říkají, že imigranty vítají,“ uvedl Lidinský, který doufá, že v neděli se hranice zavře a Česká republika tak skutečně získá kontrolu nad průnikem do státu. „Radikální islám rovná se terorismus. Terorismus rovná se neskutečné bezpečností riziko. Řešením je inteligentní ochrana hranic, které my jsme komplexně předložili a představili. Imigrační vlna bude kulminovat a my musíme na hranice dostat techniku, která dokáže rozeznat, zda jde o člověka, vozidlo či zvíře,“ hovořil dále. Do toho zapojit i drony, které umí už dnes i zdárně rozeznat obličej.

Co se týče ochrany schengenské, tedy vnější hranice, zde zatím rovněž pokulháváme. „Upřímně, poslat dvacet specialistů do Maďarska (schválil ministr obrany Stropnický, pozn. red.), to imigrantskou vlnu nezastaví,“ nadhodil s nadsázkou. Smysl má vytvořit v místě konfliktu demilitarizační zónu, aby váleční utečenci nemuseli utíkat pět tisíc kilometrů daleko. „Kdo utíká před válkou, zastaví se na nejbližším bezpečném místě,“ zdůvodnil Lidinský.

Věta, která vejde do dějin

Volfová zmínila, že je Blok proti islámu některými odpůrci napadán za to, že nemá odborníky. „Že jsme jen hejkalové na xenofobních srazech,“ podotkla a poukázala například na renomovaného sociologa a člena Svobodných Petra Hampla, který taková tvrzení vyvrací. „Jeho věta ´Některé země se chovají, jako by chtěly spáchat sebevraždu´ vejde do dějin,“ míní Volfová.

Hampl odpovídal mimo jiné na to, zda občanský spolek (Blok proti islámu) a politická strana (Úsvit-NK) skutečně mohou spolu fungovat a něco dokázat. „Vše, co v dějinách dopadlo dobře, mělo a musí mít dvě nohy: Musí tam být masové lidové hnutí a musí tam být političtí profesionálové. V našem případě to je za minutu dvanáct či spíše minutu po dvanácté,“ reagoval a dodal: „ Asi ani my sami ale nemáme představu, co se na nás řítí.“

Nebude policie, nebudou nemocnice, půjdete na venkov

Ze sociologického hlediska rozebral současný stav a možné důsledky expert Petr Hampl. „Teď už se opravdu hraje o zhroucení civilizace,“ je přesvědčen, pokud nastane černý scénář, k němuž podle jeho názoru naši politici dosud mířili mílovými kroky.

Vykreslil obraz apokalypsy, pokud by se nezabránilo šíření islámu a imigraci. „Bude přibývat ghett a speciálních zón. Budou se sem hrnout lidé z jiných kultur, s agresivním chováním. Takhle to může jít deset let. Pak se to zastaví a během jednoho dvou týdnů… Lidé se budou zabíjet na ulici. Nebude policie, nemocnice, benzín na čerpačkách, elektřina. Nebudou se zavážet obchody. Lidé půjdou na venkov, sklady budou vypakované. Mezi tím vším budou operovat různé bandy,“ zaznělo mimo jiné z jeho úst.

Svou řeč zakončil zcela lidově: „Všichni by měli hýbnout zadkem!“ Bude prý totiž bezpodmíněčně nutné vyhrát parlamentní volby.

„A udržet si naději, že se to dá zlomit, i když přijdou krušné chvíle,“ snažil se přítomné povzbudit. „Je parlament něco jako válka? Na parlamentní půdě je to někdy jako ´na ostří nože´. Jedno je společné: ´Pokud dýchám, tak doufám´. To je heslo speciálních jednotek a to nás teď musí spojit,“ směřoval k lidem Miroslav Lidinský.

Přísahám! Tenhle špinavej plán nedopustím

Úsvit-NK byl v Teplicích reprezentován i poslancem Markem Černochem. Ten byl prvním poslancem, který se spojil s Blokem proti islámu a řekl, že pomůže prosadit zákon o církvi, který by zamezil šíření radikálních náboženských směrů. „Minimálně tím zákonem bude ve sněmovně strašit,“ dodala. „Po dlouhých bojích nyní v pátek na 99 procent zařadí sněmovna bod Zákona o církvi, který zabrání šíření radikálního islámu a všech ostatních radikálních náboženství,“ uvedl s tím, že podle zákulisních informací to vypadá, že by měl být prohlasován a postoupen do druhého čtení. „A až se dostane do druhého čtení, měli bychom všichni do té sněmovny jít a koukat, kdo jak bude hlasovat,“ zmínila k návštěvníkům Volfová.

„Nevěřila jsem, že osmičlenný poslanecký klub něco dokáže. Teď už mlčím,“ utrousila ještě a zeptala se Černocha, čím to vlastně podle něj je.

„Ti lidé do toho jdou naplno. Bohužel ale nepřináším dobré zprávy. Letos se hovořilo o 350 tisících běženců, napřesrok o trojnásobku. Teď se mluví o 600 tisících a v roce 2016 má jít až o šestinásobek, a to už jsme v milionech lidí,“ doplnil údaje, které má.

Dnes je tu prý zakotvena mantra, že kdo chce bojovat za své lidi, občany, je nazýván xenofobem. Nepochopitelné je podle Černocha poklonkování českých politiků Bruselu. „Velké státy se snaží zlomit ty malé. Ale my jsme suverénní země s vlastní vnitřní politikou. Kvóty byly ukázkou – měla se podat žaloba k evropskému soudu. Že bychom přišli o peníze? To je rétorika pana Babiše. Nevím, co dostali naslibováno,“ kroutí hlavou.

Ani Marek Černoch nešetřil důrazným sdělením a emočním apelem: „Přísahám, že vás nikdy nezradím – mám děti. Chci, aby naše kultura přežila. Je to špinavej plán na to, jak Evropu zničit. Nedopustíme to!“ V Bruselu podle jeho slov dochází k hrám, o kterých nevědí ani poslanci. „To nebezpečí je fakt reálné. Dnes se to snad ještě dá zastavit, za osm let už to nepůjde – pokud muslimská komunita dosáhne počtem na to, aby se stala parlamentní stranou, bude si tvořit zákony podle sebe a nikdo s tím už nic neudělá!“

Další beseda Bloku a Úvitu se koná 15. října v Třebíči či 29. října v Plzni. Cílem společných výjezdů je proto upozornit občany na riziko nelegálních imigrantů, azylových a detenčních táborů, jejichž počet bude dále narůstat, ale i vysvětlovat, jaké kroky Úsvit – Národní Koalice s Blokem proti islámu podnikají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Bartoš

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…