Lidé se přišli podívat na Samkovou a Okamuru. Nedorazil však ani jeden z nich

05.04.2014 16:53

Bez jediného človíčka ze štábu a rovněž tak z řad obyvatel Rokycan se uskutečnil - neuskutečnil páteční mítink s kandidátkou do Evropského parlamentu za Úsvit přímé demokracie Klárou Samkovou. V krajské metropoli pak odpoledne několik občanů marně vyhlíželo slibovaného Tomio Okamuru.

Lidé se přišli podívat na Samkovou a Okamuru. Nedorazil však ani jeden z nich
Foto: Hans Štembera
Popisek: Advokátka Klára Samková

Rokycanské náměstí zcela zelo prázdnotou a skupinka příznivců a podporovatelů šéfa Úsvitu přímé demokracie se dala v Plzni spočítat na prstech jedné ruky. Jak se pak ParlamentníListy.cz dozvěděly, organizátoři opomněli zažádat příslušný úřad městského obvodu o zábor místa, a tak na rozlehlém náměstí Republiky nemohl stát ani dodávkový automobil Úsvitu, ani propagační stánek či stolek. Petici za zpřísnění imigrační politiky Evropské unie tak mohlo několik zájemců podepsat jen vestoje. Stejně tak druhá, regionální organizace, spolupracující s Úsvitem, Veřejné zájmy, sháněla podpisy do petice za registraci tohoto politického hnutí. Tisíc potřebných podpisů zatím údajně ještě zdaleka nemají.

První stadium informovanosti

Podle Murphyho zákonů první stadium informovanosti je, že nikdo nic neví. A to se také na obou náměstích událo. Podle organizátorů proběhlo dobře setkání, naplánované na tento den v Klatovech a Domažlicích, ostatní však i podle několika okolo stojících občanů skončila krachem.

Podle informací ParlamentníchListů.cz jak z internetového portálu Úsvitu, tak od jeho mluvčího Jana Zilvara, měla být akce obsazena zmíněnými osobami. A tak jediné mluvené slovo Tomio Okamury bylo slyšet z tlampače projíždějícího automobilu, který nakrátko zaparkoval na ulici naproti katedrále svatého Bartoloměje na plzeňském náměstí.

Proč Okamura se Samkovou nedorazili? 

Na webu Úsvitu se následně objevila omluva a vysvětlení. „Moc se omlouváme všem, kteří dnes (4. 4. - pozn. red.) dorazili na setkání s předsedou hnutí Tomio Okamurou a kandidáty do europarlamentu. Setkání se nemohlo uskutečnit z několika důvodů. Na vině byly jednak technicko-organizační problémy a také maximální vytížení Tomio Okamury, který mimo jiné kvůli podanému trestnímu oznámení na předsedu vlády musel absolvovat mediální maraton. Ten ostatně úplně změnil plánovaný program. O toto setkání ale rozhodně nepřijdete! Hledáme v nabitém předvolebním kalendáři vhodný termín, který včas oznámíme. Zachovejte nám přízeň, těšíme se na Vás," stojí v prohlášení organizačního štábu Úsvitu pro volby do Evropského parlamentu. 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vf

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…