Lidé si dělají srandu z Tomáše Halíka

03.05.2016 12:11

Z prezidenta České křesťanské akademie a známého kněze Tomáše Halíka si dělá legraci facebooková skupina „Já jsem velmi pro humor. Dokonce jsem o tom napsal řadu textů“. Jde o parodie mimo jiné vycházející z jeho výroku v loňském rozhovoru v Českém rozhlase.

Lidé si dělají srandu z Tomáše Halíka
Foto: David Hora
Popisek: Tomáš Halík na přednášce v Písku

Anketa

Která osobnost brojící proti imigraci je pro vás nejdůvěryhodnější?

hlasovalo: 20542 lidí

„Každý, kdo mě zná, tak ví, že jsem člověk, který má velký smysl pro humor a je to humor i v té oblasti náboženství. ... Humor je důležitý. Já sám jsem napsal řadu textů o náboženství a humoru a říkám, že právě ten smysl z humoru, dělat si i legraci z těch, z toho v rámci svého vlastní náboženství, je znamením zdravé spirituality. Já bych vám mohl tady hodiny a hodiny vyprávět anekdoty o farářích, papežích a dokonce i o biblických postavách,“ nechal se tehdy slyšet Halík. Osobní zájmeno já bylo v rozhovoru ostatně zmíněno ze strany Halíka několikrát. A od tohoto výroku byl odvozen žertovný název skupiny, která má poukazovat na Halíkovu údajnou sebestřednost.

Přepis celého rozhovoru najdete ZDE

Facebookové příspěvky parodují některé výroky Tomáše Halíka. 

„Pustil jsem si znovu svůj monologický rozhovor v Interview ČT24, protože já to tak dělám, chci-li se něco zajímavého dozvědět. V onom rozhovoru, který není oficiálním stanoviskem snad vůbec nikoho kromě Jandourka, popisuji, jak jsem se rozhodl podívat na současnou krizi české společnosti střízlivým, analytickým způsobem hodným kněze. Také tam říkám, že jsem na něco přišel. Už se mi to párkrát stalo, takže mě to nezaskočilo,“ uvádí se například v posledním příspěvku. „V nějaký druhý příchod Václava Havla už asi doufat nelze, musíme proto hledat nového, nekompromisního, avšak smířlivého, moudrého a rozhodného názorového vůdce. Víte, kde ho hledám já? Ano, správně, v zrcadle,“ popisuje se zde. 

Skupinu najdete ZDE

Parodující je pak i následný výrok k událostem posledních dní. „Před týdnem jsem v televizi řekl, jak nesmírně zhloupla morální atmosféra společnosti, čímž myslím ateisty, konzervativní křesťany a Zemana. Chvíli na to vydala Česká biskupská konference oznámení, že můj názor není jejím oficiálním stanoviskem. Dnes jsem se dozvěděl, že tento můj názor není ani oficiálním stanoviskem Českého svazu pěstitelů chmele. Moravskoslezký kynologický svaz Fulnek se dosud nevyjádřil,“ píše autor facebookové skupiny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…