Lidé si mohou prohlédnout Parlament, Kramářovu vilu i Černín

08.05.2014 6:28

Lidé si dnes budou moci u příležitosti Dne vítězství a desátého výročí vstupu Česka do Evropské unie prohlédnout některé státní budovy. Tradičně mohou zavítat do Poslanecké sněmovny a do Senátu. Navštívit mohou rovněž vládní Kramářovu vilu a Černínský palác, v němž sídlí Ministerstvo zahraničních věcí.

Lidé si mohou prohlédnout Parlament, Kramářovu vilu i Černín
Foto: Hans Štembera
Popisek: V Senátu proběhl veřejný seminář Umírá Ústav pro studium totalitních režimů?

V malostranských palácích Parlamentu si budou moci návštěvníci prohlédnout reprezentační sály a další prostory, v nichž se projednávají a schvalují zákony. Den otevřených dveří bude ve Sněmovně i v Senátu od 09:00 do 16:00.

Od 10:00 do 16:00 zpřístupní Úřad vlády Kramářovu vilu. Lidé si budou moci prohlédnout předměty z pozůstalosti někdejšího premiéra Karla Kramáře.

Ve stejných hodinách jako v Kramářově vile se veřejnosti otevřou brány barokního Černínského paláce. Návštěvníci budou moci zavítat například do bytu bývalého ministra Jana Masaryka. Od 17:00 je přípraven program v palácové zahradě, vystoupí kapela Buty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…