Lidé stále hodnotí nejpříznivěji prezidenta

03.01.2011 20:20

Společnost CVVM nechala občany známkovat činnost politických stran a institucí. Nejlepší známku dostal prezident. Za ním se s menším odstupem umístil veřejný ochránce lidských práv.

Lidé stále hodnotí nejpříznivěji prezidenta

Mezi stranami byla nejlépe hodnocena ČSSD společně s TOP 09. Další příčky obsadili předseda vlády, předseda Poslanecké sněmovny, vláda samotná, předseda Senátu a Věci veřejné. V závěsu se drží ještě ODS, Poslanecká sněmovna a Senát.

Ve srovnání s průzkumem z roku 2008 došlo k největšímu zlepšení u předsedy vlády. Ostatní hodnoty zůstaly obdobné. Obecně nejhůře lidé hodnotili KSČM.

ODS a TOP 09 byla lépe hodnocena lidmi s dobrou životní úrovní a vyšším vzděláním. ČSSD lidmi ve středním a vyšším věku. KSČM známkovali lépe lidé starší šedesáti let, lidé se špatnou životní úrovní a se základním vzdeláním.

Prezident dostával známku jedna častěji od lidí s dobrou životní úrovní a od příznivců ODS a TOP 09. Také vláda a Poslanecká sněmovna se teší dobrému hodnocení především od lidí s dobrou životní úrovní a voličů ODS a TOP 09.

Kompletní zpráva CVVM

Archiv výzkumů: CVVM , FACTUM INVENIO , SANEP , SC&C , STEM , Médea Research


Čtěte také:

Klaus se opravdu hodně zlobil na média. Kvůli "tajné dohodě"

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…