Lidé zapsaní na úřadu práce do konce roku si dál mohou přivydělat

27.12.2010 21:53

Nezaměstnaní, kteří se zaevidují na úřadu práce do konce roku, si mohou dál legálně přivydělávat čtyři tisíce měsíčně. Ti, kteří to nechají až na příští rok, budou mít smůlu.

Lidé zapsaní na úřadu práce do konce roku si dál mohou přivydělat

Přivydělat si peníze k podoře v nezaměstnanosti nebudou moct lidé, kteří se zaregistrují od nového roku na úřadu práce. Ti, kteří už na úřadu práce zapsaní jsou, mohou i nadále legálně pracovat. S touto informací přišlo ministerstvo práce a sociálních věcí. Možnost přivýdělku končí kvůli změně zákona o zaměstnanosti.

"Podle přechodných ustanovení k novele zákona o zaměstnanosti se posuzuje možnost souběhu výdělku z takzvaného nekolidujícícho zaměstnání a podpory podle stavu, kdy byla provedena registrace na úřadu práce," sdělila Táňa Švrčková z tiskového oddělení ministerstva práce a sociálních věcí.

Nezaměstaných, kteří jsou už na úřadě zapsaní, se zákon nedotkne  

Všichni nezaměstnaní, kteří jsou zapsaní na úřadu práce před 1. lednem 2011, budou smět i nadále vydělávat polovinu minimální mzdy, tedy 4000 korun.

Veřejný ochránce práv nesouhlasí 

Novela zákona o zaměstnanosti od ledna také snižuje podporu lidem, kteří dají výpověď nebo skončí v práci dohodou, a odkládá přiznání podpory lidem s odstupným. Úpravy se nelíbí odborům, nižší podporu pro lidi opouštějící zaměstnání dohodou nebo výpovědí odmítl také veřejný ochránce práv Pavel Varvařovský.

Související:

Počet bezdomovců stoupl o patnáct procent

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nip

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…