Lidé znovu rozdávali známky jako ve škole. Jak si stojí Babiš nebo Zeman?

27.05.2016 15:14

Všechna ministerstva vlády Bohuslava Sobotky i prezidentská kancelář dostaly od lidí na vysvědčení v průměru trojku, tedy dobrou. Lepší trojku mají ministerstva kultury a životního prostředí, naopak horší trojku ministerstvo zdravotnictví, píše ČTK.

Lidé znovu rozdávali známky jako ve škole. Jak si stojí Babiš nebo Zeman?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman navštívil farmu Čapí hnízdo za účasti Andreje Babiše. Při této příležitosti pokřtil samce klokana rudokrkého jménem Bimbo

Kancelář prezidenta republiky si trojku nepatrně zlepšila. Vyplývá to z květnového průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění Akademie věd ČR (CVVM).

U téměř všech hodnocených úřadů byla trojka i nejčastější známkou. Výjimkou byly prezidentská kancelář a ministerstvo financí. U těch se objevily ve větší míře i jedničky či pětky. Ministerstvo financí výborně hodnotilo osm procent lidí, nedostatečnou si vysloužilo od 12 procent lidí. Prezidentská kancelář dostala jedničku od osmi procent lidí, pětku od 15 procent dotázaných. Stejné procento lidí ale dalo nedostatečnou i ministerstvům práce a zdravotnictví.

Podle známek z předchozích let se zlepšila zejména ministerstva financí a práce a sociálních věcí. Oběma před čtyřmi lety hrozilo se čtyřkami „propadnutí“. Lepší čtyřky tehdy dosahoval resort zdravotnictví, který má nyní horší trojku. Za tři roky se ale zlepšila všechna sledovaná ministerstva, včetně Úřadu vlády. Za poslední rok se ale horší hodnocení ministerstev kultury, zahraničí, školství a zdravotnictví.

Průzkum provádělo centrum od 2. do 16. května mezi 1015 obyvateli Česka ve věku nad 15 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…