Lidem brzy dojde trpělivost, myslí si komunistka Vostrá

16.11.2013 15:35

Místopředsedkyně KSČM Miloslava Vostrá soudí, že je nejvyšší čas vytvořit novou vládu. Podle ní hrozí, že lidem brzy dojde trpělivost. Proto vyzývá své spolustraníky, aby se pokusili přispět k řešení nynější situace.

Lidem brzy dojde trpělivost, myslí si komunistka Vostrá
Foto: KSČM
Popisek: Miloslava Vostrá

„KSČM se snaží získat co nejlepší pozici, která umožní prosadit program, se kterým jsme do předčasných parlamentních voleb šli. Záleží však vždy na soudnosti protistrany, která k jednání zasedne, s jakým výsledkem tato jednání skončí,“ upozorňuje Vostrá.

Komu vyhovuje současný stav?

„Všichni, kteří dnes na politické scéně operují, si především musí uvědomit, že to není hra o moc a s důvěrou lidí si již nelze zahrávat. Horníci se domluvili s majiteli OKD, je to však pouze dílčí krok. Rozhodně zřejmě nebude trvalý. Lidem ztrpčuje život plno věcí, které by nová vláda ve spolupráci s Poslaneckou sněmovnou a Senátem mohla odstranit. Je otázkou, pro koho je a pro koho není výhodné toto překlenovací období udržovat. Někteří lidé už nemají kam sáhnout a zvláště teď, v předvánočním čase, řeší svou situaci dalšími a dalšími půjčkami,“ varuje místopředsedkyně.

Vyzývá proto k co nejrychlejšímu řešení. „Pojďme tedy nezklamat ty, kteří nám dali své hlasy a ukončeme toto provizorium co nejrychleji. Snažme se dodržet co největší procento bodů z našeho volebního programu a nesnažme se pouze přežívat. A to by si měli především uvědomit ti, kteří dnes formují vládu a licitují o tom, kdo jaké křeslo dostane. Vřele doporučuji zamyslet se nad tím, kam až půjde trpělivost občanů a kdy tento pomyslný hrnec přeteče,“ dodává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…