Lidem rozdávali rohlíky. Ale jen půlku! Zbytek snědl stát

14.06.2023 12:41 | Ze sítí

MONITORING SÍTÍ Svobodní opět vyšli do ulic. Jako každý rok chtěli i letos připomenout tzv. den daňové svobody. Ten představuje pomyslnou hranici, která rozděluje kalendářní rok na dvě období. V prvním období vydělávají daňoví poplatníci na pokrytí výdajů státu, v tom druhém na své vlastní potřeby. Letošní den daňové svobody přitom připadl na 13. června.

Lidem rozdávali rohlíky. Ale jen půlku! Zbytek snědl stát
Foto: Repro Facebook
Popisek: Svobodní na tzv. den daňové svobody

„Den daňové svobody je mimořádně pozdě. V roce 1929 byl den daňové svobody 19. února, letos to připadá na 13. června. Ve chvíli, kdy se hovoří o zvyšování daní, lze očekávat, že v následujících letech bude den daňové svobody ještě později,“ uvedl Libor Vondráček, předseda Svobodných, který zároveň připomněl to, že se v dnešní době hodně lidí odvolává k první republice nebo k odkazu Tomáše Bati. „Jsem přesvědčený o tom, že pokud chceme, aby u nás vyrůstali další Baťové a podobně úspěšní podnikatelé, tak nemůžeme vytvářet nepřátelské podmínky pro podnikání, které se tak dramaticky liší od toho, jaké byly u nás podmínky pro podnikání třeba za první republiky,“ dodal Vondráček. 
 
 
Svobodní proto na několika místech uspořádali happening, na kterém lidem rozdávali symbolickou půlku rohlíku. „Státní aparát nemá lidem sníst půlku rohlíku. Má dostat jen svůj desátek na štíhlé a efektivní hospodaření. Takový kus rohlíku mu každý rád dá. Současného Otesánka je potřeba podrobit pořádné dietě. Naučit ho pracovat úsporně a efektivně. Bez dotačních steroidů,“ komentoval úterní akci senátor Jaroslav Chalupský, který byl do Senátu zvolen v roce 2020 právě za Svobodné. 
 
 
Řady Svobodných v těchto dnech posílil také prezidentský kandidát Karel Diviš, který v letošních volbách hlavy státu získal přibližně 75 tisíc hlasů. Za Svobodné bude kandidovat příští rok do Evropského parlamentu. 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Kde jsou ty časy, kdy vám předsedal Mach ?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseD , 14.06.2023 13:30:34
Teď je z vás stranička k ničemu. Spojte se alespoň s Trikolórou nebo s PRO.

|  6 |  0

Další články z rubriky

Pic ho... Rozstříleného Fica operují, někde se baví

19:03 Pic ho... Rozstříleného Fica operují, někde se baví

Slovenský premiér Robert Fico byl dnes postřelen, když po výjezdním zasedání vlády vyšel mezi lidi. …