Lidovci ani Babiš prý s Haškem jednat nechtějí

29.10.2013 23:30

Představitelé KDU-ČSL se setkají ve čtvrtek se svými protějšky z hnutí ANO. Předseda lidové strany se ve středu má setkat s předsedou ČSSD, zdůraznil ale, že vyjednávání začne až po vyjasnění situace uvnitř sociální demokracie. Předseda hnutí ANO Andrej Babiš se má tento týden sejít se zástupci Úsvitu Tomia Okamury a se sociálními demokraty. Úsvitu rovněž přislíbil schůzku Bohuslav Sobotka, ovšem ta bude pravděpodobně odložena pro naléhavost vnitřních potíží v ČSSD. Lidová strana bude příští týden jednat s ODS a ráda by i s TOP 09.

Lidovci ani Babiš prý s Haškem jednat nechtějí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Schůzka mezi vůdci lidové strany a sociální demokracie bude podle Bělobrádka informativní. „Budeme chtít vědět, jestli sociální demokracie je jako celek konsolidovaná strana a jestli disponuje 50 poslanci svého poslaneckého klubu,“ sdělil v úterý navečer po jednání klubu. Informoval o tom zpravodajský server České televize.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

KDU-ČSL chce jednat napříč politickým spektrem. „Oceníme, pokud budeme osloveni TOP 09, protože chceme otevřít dialog o politické situaci, která je v České republice,“ dodal předseda strany. Podle něj jsou pro stranu otevřeny všechny tři možnosti – účast ve vládě, podpora menšinové vlády i místo v opozičních lavicích. „Pro KDU-ČSL je nejdůležitější, aby tu po příští čtyři roky existovala stabilní vláda,“ zdůraznil přednostní zájem své strany.

KDU-ČSL ani hnutí ANO nehodlají jednat s místopředsedou ČSSD Michalem Haškem. „Jsem předseda a budu jednat jen s předsedou,“ řekl Pavel Bělobrádek. Obdobně se vyjádřil Andrej Babiš: „Předseda ČSSD je pan Sobotka, on vedl kampaň, jeho jsem potkával. Pana Haška jsem v kampani nepotkal.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…