Lidovci budou prosazovat Bělobrádka na místopředsedu sněmovny

09.11.2013 15:38

Poslanecký klub KDU-ČSL se na výjezdním zasedání v Havlíčkově Brodě shodl na tom, že bude předsedu strany Pavla Bělobrádka prosazovat do funkce místopředsedy sněmovny. ČTK to dnes řekl místopředseda strany a klubu Marian Jurečka. Lidovci by mohli být koaličními partnery ČSSD a ANO v nové vládě.

Lidovci budou prosazovat Bělobrádka na místopředsedu sněmovny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Lidovci v Havlíčkově Brodě mluvili také o odborném zaměření svých poslanců a oblastech, kterým by se mohli věnovat, uvedl místopředseda KDU-ČSL Jan Bartošek. "Konkrétní návrhy na obsazení sněmovních výborů jsme zatím neřešili," dodal.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Podle prvního místopředsedy strany Mariana Jurečka bude složení výborů, komisí a delegací ještě předmětem dalších diskuzí v rámci koaličních jednání. "Každý z poslanců řekl, v jakém výboru by chtěl prioritně pracovat. Máme tedy představu, kde chtějí naši poslanci uplatnit svoji odbornost, k tomu potom budeme přihlížet při případných nominacích," uvedl Jurečka. Poslanci prý dnes nejednali o tom, který z výborů nebo komisí by případně chtěli vést.

Zástupci lidovců se v pátek na jednání s představiteli hnutí ANO dohodli, že chtějí, aby sněmovna měla čtyři místopředsedy. Budou rovněž ve sněmovně prosazovat snížení počtu výborů, podvýborů a komisí. Místopředsedkyně ANO Věra Jourová řekla, že hnutí bude požadovat post předsedy sněmovny, a lidovci vzali tento požadavek na vědomí.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…