Lidovci kňučí, že nemají peníze. Bělobrádek přitom dostal přes milion a půl za tři dny

03.10.2013 13:45

Transparentní účet KDU-ČSL by mohl být vzorem pro všechny ostatní partaje. Jak ParlamentníListy.cz zjistily, sumy od tisíce po milion nejsou ničím výjimečným. Pavel Bělobrádek za posledních několik dnů obdržel téměř jeden a půl milionu od spoluobčanů.

Lidovci kňučí, že nemají peníze. Bělobrádek přitom dostal přes milion a půl za tři dny
Foto: Hans Štembera
Popisek: KDU-ČSL představila své kandidáty do voleb a svůj volební program

Anketa

Je vám šéf KDU-ČSL sympatický?

hlasovalo: 1224 lidí
„Dostat milion korun je hodně nestandardní," řeklo naší redakci hned několik vysokých činitelů KDU. Nikdo si nepřál být jmenován především kvůli předsedovi Bělobrádkovi. „Mstí se, je zákeřný," dodal jeden z bývalých předsedů této strany.

Jak právě tento muž upozornil, na transparentním účtu strany se v posledních dnech objevilo hned několik závratně vysokých sum. Tak například 27. září poslal jistý Luděk Sekyra rovný milion korun. FAVEA PHARMACEUTICAL ještě týž den dalších 300 tisíc. Vít Doležálek poslal 3. října dar 150 tisíc korun. Celkově tak za uplynulých několik dnů dorazilo do pokladničky "slunečnicového" předsedy Bělobrádka kolem 1,5 milionu korun.

Investice? Ty jsou především do tisku letáků a inzerce v bulvárním Blesku a Aha! Především tam prý Bělobrádek hledá své voliče. Ani to mu ovšem nepomáhá a podle většiny průzkumů jsou lidovci pod hranicí pěti procent nutných pro vstup do Poslanecké sněmovny.

Bělobrádek na SMS dotaz o rozhovor ze strany ParlamentníchListů.cz nereagoval, doposud nepřišla jediná odpověď. Ostatní straníci se hovořit bojí.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…