Lidovci mají nový znak. Lipový list má vyjadřovat vztah k tradicím

14.03.2012 16:37

Po personálních změnách ve vedení strany a po inovaci programu přišlo na řadu i logo KDU-ČSL. Novým symbolem se stal lipový list. „Lípa by měla být pro každého Čecha srozumitelným symbolem,“ vyjádřil se k tomu předseda strany Pavel Bělobrádek.

Lidovci mají nový znak. Lipový list má vyjadřovat vztah k tradicím
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

„Základem nově představeného loga KDU-ČSL je lipový list, který byl zvolen jako národní symbol. Lípa by měla být pro každého Čecha srozumitelným symbolem. Křesťanští demokraté se tím hlásí k vlastní tradici a národní hrdosti. Lípa má pevné kořeny, což vyjadřuje náš vztah k tradicím, sepětí s půdou, s venkovem a s rodným místem,“ uvedl Bělobrádek v článku pro ParlamentníListy.cz.

Barva loga zůstane tmavě modrá. „Barva vyjadřuje profesionalitu, tradiční hodnoty a serióznost. Modrá je totiž tradičně chápána jako barva klidu, stability a souladu. Podkladovou barvou zůstane bílá, popřípadě žlutá, která je symbolem změny a pozitivních očekávání. Dokonalé spojení modré a žluté představuje stranu, která zároveň ctí konzervativní hodnoty, ale je moderní a nebojí se pozitivních změn,“ popsal předseda.

Lidovci doposud používali znak z roku 1992, na kterém byla zeměkoule. V roce 1996 zde byl dodělán nápis Klidná síla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…