Lidovci na hraně volebního propadáku. Bratři a sestry dostali úkol

01.10.2013 10:36

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek nyní burcuje své spolustraníky a přeje si, aby každý získal dva voliče pro lidovce. To by pro stranu znamenalo, že se dostane do sněmovny. KDU-ČSL se v předvolebních průzkumech totiž pohybuje zhruba od 3,5 až do 5,5 % a pro vstup do sněmovny je nutné překonat pětiprocentní hranici. iDnes.cz píše, že při minulých volbách jí k tomu chybělo 20 000 hlasů.

Lidovci na hraně volebního propadáku. Bratři a sestry dostali úkol
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

KDU-ČSL v předvolebních průzkumech balancuje na hraně pěti procent nutných pro vstup do Poslanecké sněmovny. Výsledky se sice pohybují v rámci statistické chyby, ale předseda Bělobrádek raději radí svým kolegům, aby každý získal další dva voliče. iDnes.cz uvádí, že nové voliče by podle Bělobrádka měl sehnat každý z 30 tisíc členů strany.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

"Osobně si myslím, že se to dá zvládnout. Obešlu kamarády e-mailem, že o jejich hlas stojím, a oslovím lidi na ulicích," plánuje pražský člen lidovců Jan Čižinský.

Pokud prý bude „obvyklá“ volební účast, musí strana dostat zhruba 250 tisíc hlasů, aby se dostala do sněmovny. Lidovci měli podle iDnes.cz v minulých parlamentních volbách jen 230 tisíc hlasů a do sněmovny se nedostali. "Musíme získat zpátky 80 tisíc hlasů. To není nereálné," burcuje Bělobrádek straníky (kteří se dle zvyklosti oslovují "bratře" a "sestro") a plánuje i rezervu.

Předseda KDU-ČSL prý není předvolebními průzkumy zneklidněn. Ale někteří křesťanští demokraté zase průzkumy zlehčují. "U renomovaných agentur jsme nad pět, u nerenomovaných pod pět," poznamenal údajně pražský předseda KDU-ČSL Jan Wolf.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…