Lidovci před volbami slibují vybudovat 30 000 obecních bytů

26.09.2017 11:07

Lidovci slibují během čtyř let vybudovat v obcích 30 000 bytů pro mladé rodiny. Půjčku 45 miliard korun od Evropské investiční banky by spláceli nájemníci, obce by pak měly možnost po letech zvážit, zda byty nájemníkům prodají za zbytkovou cenu. S plánem dnes novináře seznámil místopředseda lidovců Jan Bartošek.

Lidovci před volbami slibují vybudovat 30 000 obecních bytů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

„Stavět by se mohlo začít v příštím roce,“ doplnil šéf lidovců Pavel Bělobrádek. Poptávka po levném bydlení podle něj je a je třeba, aby obce měly připravené projekty. Součástí nápadu je využití obecního majetku a pozemků, což by snížilo cenu bydlení o náklady developerů. Program by podle plánu KDU-ČSL spravovalo Ministerstvo pro místní rozvoj, u kterého by obce o peníze žádaly.

Byty by byly určeny pro mladé rodiny, pro které jsou hypotéky buď nedosažitelné, nebo rizikové. Nešlo by ale o sociální bydlení, jak ho v končícím volebním období neúspěšně prosazovala ČSSD. O tento systém mají lidovci podle Bartoška také zájem, ale pouze pro skupinu obyvatel, které by stát měl nabídnout levné bydlení s podmínkou sociální práce s rodinami.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…