Lidovci představili své priority do voleb: Rodina, škola, krajina

08.08.2017 16:03

Prioritami lidovců ve sněmovních volbách bude zaměření na rodinu, důraz na vzdělávání a inovace nebo péči o krajinu a zemědělskou půdu. Na tiskové konferenci to dnes řekli zástupci vedení KDU-ČSL. Předseda strany Pavel Bělobrádek poznamenal, že symbolem lidoveckého programu je dům pro tři generace, pod jehož jednu střechu patří děti, rodiče i prarodiče. Informaci přinesla ČTK.

Lidovci představili své priority do voleb: Rodina, škola, krajina
Foto: Vít Hassan
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek na sjezdu

Aktuální program podle Bělobrádka vychází z dlouhodobého stranického programu. Poznamenal, že v centru jejich pozornosti jsou rodina a podpora pracujících rodičů. Strana chce voliče přesvědčit i důrazem na vzdělávání a inovace nebo na péči o krajinu a zemědělskou půdu. Zvýšit by chtěli platy učitelů. „Bez kvalitního učitele nemůže být kvalitní vzdělávání,“ poznamenal Bělobrádek. Dodal, že za zásadní lidovci považují ukotvení v Evropské unii a v Severoatlantické alianci.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Voliče bude chtít strana přesvědčit také podporou dostupného bydlení. Přes Státní fond rozvoje bydlení by chtěli nabídnout obcím peníze na výstavbu bytů s regulovaným nájemným, řekl místopředseda strany Jan Bartošek.

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

Lidovci už na začátku srpna představili volební heslo Zodpovědně, současně oznámili volební lídry, kterými jsou především současní poslanci. Původně chtěla jít strana do voleb společně s hnutím Starostové a nezávislí, chystaná koalice ale padla kvůli obavě z nedostatku hlasů. Kritici projektu se obávali toho, že by požadovaných deset procent voličů projekt nezískal, a KDU-ČSL by se tak do parlamentu nedostala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…