Lidovci přinesou Zemanovi na Hrad květiny. Nejsme žádný plevel, vzkazují

06.10.2013 15:41

Chtějí tak reagovat na vystoupení prezidenta republiky Miloše Zemana na sjezdu SPOZ, kdy označil mezi jinými i lidovce za „politický plevel.“ Ti na to nezapomněli a chtějí mu donést slunečnice, coby připomínku toho, že by měl být prezidentem všech a snažit se občany našeho státu sjednocovat.

Lidovci přinesou Zemanovi na Hrad květiny. Nejsme žádný plevel, vzkazují
Foto: Hans Štembera
Popisek: Matyášova brána. Pravděpodobně vznikla už za Rudolfa II

„Strom roste pomalu a jenom plevel roste rychle,“ použil florální metaforu Miloš Zeman na letošním jarním předvolebním sjezdu SPOZ, aby její členy varoval před přílišnou snahou se po případném úspěchu ve sněmovních volbách tlačit se do vládních pozic. A coby odstrašující příklady jmenoval Věci veřejné, LIDEM, Stranu zelených, ODA, Unii svobody a také KDU-ČSL. „Já jsem vám asi před minutou vyjmenoval hned sedm druhů politických plevelů,“ řekl tehdy doslova na jejich adresu.

Lidovci hodlají odpovědět na Zemanovo vyjádření v závěru své předvolební kampaně právě přinesením zmíněných slunečnic prezidentovi na Hrad. Napsal to deník iDNES. „Prezident Miloš Zeman označil KDU-ČSL a zelené za plevelné strany, my si myslíme, že plevelným jednáním demokracie je jmenovat vládu, která neprošla zkouškou voleb,“ napsala podle deníku na Facebook místopředsedkyně pražské KDU-ČSL Daniela Rázková. „Nechceme ale, aby ta akce byla vnímána jako negativní vymezení vůči prezidentovi, proto naše slunečnice zamíří i na další místa, abychom veřejnosti před volbami sdělili, k jakým hodnotám se křesťanští demokraté hlásí," doplnila dále pro deník.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…