Lidovci se bojí, že je partneři budou podvádět. A připomínají Paroubka

20.11.2013 22:42

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek vyjádřil v Událostech, komentářích obavy, aby potenciální koaliční partneři nechtěli lidovce obcházet. Připomněl, že se tak dříve choval například premiér Jiří Paroubek. Proto chtějí záruky.

Lidovci se bojí, že je partneři budou podvádět. A připomínají Paroubka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Bělobrádek nedokázal odpovědět na otázku, jak povolební vyjednávání dopadnou. „To nevím. Je to otevřené. My jednáme a to je to hlavní. Chceme ale pojistku, aby nás partneři neobcházeli. Máme zkušenost s Jiřím Paroubkem, který prosazoval některé zákony s komunisty, když se nedohodl s koaličními partnery,“ prohlásil.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Porušování právního řádu je nepřípustné

A zopakoval, že o církevních restitucích se už lidovci nebudou bavit. „Pro nás jsou církevní restituce uzavřená kapitola. Pokud s nimi má někdo problém, ať si to s církvemi dojedná sám. To není otázka náboženská, ale právní. Nemá smysl se k nim vracet, vždyť i pro státní rozpočet to za rok znamená výdaj jen kolem dvou miliard,“ připomněl Bělobrádek.

Jakékoli svévolné úpravy restitucí by znamenaly porušení zákona. „Není vůbec možné, aby docházelo k porušování právního řádu. Pokud ho chce někdo porušovat, tak já se proti tomu musím postavit,“ uvedl.

Zároveň se postavil za zachování zdravotnických poplatků. „Třicetikorunové poplatky se vyčerpaly v tom regulačním smyslu slova, nicméně je to forma, která je nějakým způsobem zažitá. Pokud je chce někdo zrušit, musí se říct, odkud místo nich vezme peníze,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…