Bělobrádek: Chceme se vrátit na radnice velkých měst

09.09.2014 18:45

Lidovci by se podle svého předsedy Pavla Bělobrádka chtěli v letošních komunálních volbách vrátit na radnice magistrátních měst, kde nyní zastupitele nemají. Jako příklad dnes uvedl Bělobrádek České Budějovice, Plzeň nebo Pardubice. Kampaň KDU-ČSL nemá centrální téma, její kandidáti se budou soustředit na problémy jednotlivých měst a obcí.

Bělobrádek: Chceme se vrátit na radnice velkých měst
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

„Každodenní práce je o konkrétních rozhodnutích, v tom stranické sekretariáty obvykle příliš nepomáhají. Komunální politiku prostě neokecáte," uvedl Bělobrádek. Lidovci podle něj jsou v komunální politice silní, mají přes 300 starostů a letos postavili 1484 kandidátních listin. „Naší ambicí je vrátit se i do těch velkých magistrátních měst, která jsme historicky opustili. Tak jako jsme se v těch minulých volbách vrátili třeba v Hradci Králové nebo v Liberci, chceme se vrátit i v Budějicích, Plzni a v Pardubicích," řekl šéf KDU-ČSL.

 KDU-ČSL se chce ve volbách prezentovat jako solidní politická strana, která letos slaví 95 let od založení

Úspěšné projekty svých obecních zástupců lidovci soustředili v brožuře s názvem Komunální politik KDU-ČSL = záruka kvality. Chtějí je nabídnou pro inspiraci dalším. Jedním z nich je podle Bělobrádka příklad Moravského Krumlova, který se dohodl s dalšími obcemi na společném nákupu energií a dosáhl tak snížení plateb za tyto položky.

KDU-ČSL se chce ve volbách prezentovat jako solidní politická strana, která letos slaví 95 let od založení a garantuje stejné hodnoty ve všech obcích po celé republice. Jsou jimi odpovědné a uvážlivé hospodaření, podpora místního podnikání a vytváření pracovních příležitostí, pomoc seniorům a domácnostem s dětmi, péče o spolkový život, ochrana kulturních tradic a rozvoj venkova a kvalita života mimo město.

Komunální volby se letos uskuteční za měsíc, tedy 10. a 11. října. O místa ve zhruba 6400 zastupitelstvech obcí, měst i městských částí usiluje na 234.000 kandidátů.

reklama

autor: čtk, mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …