Lidovci utřeli nos: Kubera předsedou Senátu! A hned po zvolení šokoval

14.11.2018 12:46

Jaroslav Kubera z ODS byl zvolen předsedou Senátu. V „bojovém“ hlasování, které následovalo po krachu snah o dohodu mezi kluby, získal 46 hlasů, zatímco jeho soupeř, lidovec Václav Hampl, jen 24. Po zvolení Kubera slíbil, že se bude snažit stát z politika státníkem, pak ale neodolal a pobavil kolegy veselou historkou, které jsou pro jeho vystoupení typické.

Lidovci utřeli nos: Kubera předsedou Senátu! A hned po zvolení šokoval
Foto: Repro ČT24
Popisek: Jaroslav Kubera jako novopečený předseda Senátu

Pro Jaroslava Kuberu bylo ve druhém kole volby odevzdáno 46 hlasů, pro Václava Hampla 24. Po prvním kole získal Kubera 35 hlasů, a čekalo se, že ve druhém bude posilovat spíše jeho protikandidát. Hampl získal v prvním kole 22 hlasů, třetí z favoritů, Jan Horník z klubu Starostové a nezávislí, 18.

Anketa

Má premiér Andrej Babiš po slovech svého syna vaši lidskou důvěru?

89%
11%
hlasovalo: 38986 lidí

Zjevně dojatý Kubera senátorům sliboval, že se jim pokusí ukázat, jak se z politika stává státník.

Chce také usilovat o to, aby Senát byl skutečně „horní komorou“, jak se jí říká. Doposud byl prý spíše komorou dolní, zejména když šlo o peníze.

Poté Kubera pro sebe netypickým zjihlým hlasem děkoval své manželce. „Trpěla strašně tím, že jsem se musel obhajovat jako zločinec proti obviněním v tisku,“ vysvětloval.

Vše uzavřel tím, že by senátory „nechtěl zklamat“, takže přidá i jednu z pro sebe typických osobních historek. Jedná se o „vtip o gynekologovi“.

Vždy prý říkal, že v Senátu jsou všechny profese včetně gynekologa, který mu ale není nic platný. „Ale on mi řekl, pane Kubero, vždyť vy přece máte ženu a dceru. Takže jsem musel kapitulovat“.

Na odchodu pak ještě senátory ujistil, že ačkoliv byl zvolen jen na dva roky, má v plánu vydržet v předsednické funkci celých šest let svého mandátu. Odměnou mu byl kromě smíchu také bouřlivý potlesk.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…